logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak ciepłego powietrza i ciśnienie w układzie chłodzeniaA6C7 3.0 TDI

emchoclo 14 Mar 2023 00:17 2268 5
REKLAMA
  • #1 20486940
    emchoclo
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Cześć

Niestety opadają mi ręce ze względu na poświęcony czas i koszty nad moim audi a6 c7 3.0 tdi 2013r.

Problem jest bardzo ciekawy, i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi i rozwiązania problemu, po konsultacji w kilku dobrych warsztatach nadal nic...

Samochód po 15 minutach jazdy traci ciepłe powietrze z nawiewów + węże od układu chłodzenia są twarde jak kamień, wytwarza się ciśnienie. Oprócz tego auto jedzie normalnie.

Wymieniony termostat, chłodnica, zawór klimatyzacji na podszybiu, zawór regulacji płynu chłodzącego, pompa wody, korek od zbiorniczka płynu.

Doszedłem do wniosku że może to uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica.... (Oby nie) ale w teście urządzeniem w układzie chłodzenia nie ma co2 i spalin, więc zostawiam to na ostatnią możliwość.

Może nagrzewnica :I ? ale podpinałem inną nagrzewnice od A3 i problem nadal był.

Komputer nie pokazuje żadnych błędów.

Bardzo proszę o pomoc jeżeli ktoś ma pomysł, lub spotkał się z takim problemem
  • REKLAMA
  • #2 20486985
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21022048
    mddawidowski
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Witam.
    Czy udało się rozwiązać problem z ciśnieniem w układzie chłodzenia i brakiem ciepłego powietrza z nawiewów,Mam ten sam problem.
  • REKLAMA
  • #5 21415399
    daroo200
    Poziom 1  
    Witam,
    Podbijam temat, czy udało się komuś rozwiązać ten problem, ponieważ ja też się z nim borykam i nie mogę go rozwiązać? Termostaty wymienione, chyba wszystkie, zbiorniczek i nadal na chłodnicy mam ciśnienie i czasem brak ogrzewania, do tego przy dużych obrotach płyn wyrzuca przez zbiorniczek.
  • #6 21809699
    msteuszterlecki
    Poziom 1  
    Witam, udało ci się rozwiązać temat ciśnienia w układzie? Mam to samo: Audi A6 C7 3.0 TDI
REKLAMA