Witam, czym może być spowodowane korodowanie tarczy tylko na końcu tarcz? Rant 3-4mm reszta tarczy czysta, zbiera dobrze.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammati1121 napisał:Tym samym, co każda korozja - utlenianiem metalu. W czymś to przeszkadza?czym może być spowodowane korodowanie tarczy
robokop napisał:mati1121 napisał:Tym samym, co każda korozja - utlenianiem metalu. W czymś to przeszkadza?czym może być spowodowane korodowanie tarczy
johnny833 napisał:Kiedyś gadałem z jednym gościem z firmy co robią tarcze. Zapytałem dlaczego nie malujecie tarcz wewnątrz. On bardzo zdziwiony po chwili odpowiedział że żadna farba nie wytrzyma temp jaka tam panuje.Było koniec pytań. Teraz myślę że gadał głupoty. Bo, pokrycie porządną farbą tarczy zdecydowanie przedłuża jej żywotność . Lub jak kto woli efekt wizualny. Widziałem farby którymi malują piece o wyglądzie typowej srebrzanki. Piec potrafi przepracować kilka sezonów i jest czasem czerwony ale farba trzyma się na nim cały czas. Jasne,w aucie jest narażona na sól i wilgoć. Ale wydaje mi się że porządna farba wysokotemperaturowa wydłuża życie tarczy. A szczególnie jak ktoś jeździ tylko w niedziele do kościoła.Co o tym sądzicie?
johnny833 napisał:majster129 napisał:
Jeśli pomalowanie tarczy wydłuży żywotność tarczy przynajmniej o 2 lata to jak myśli jest warto to robić czy nie
No tak.