logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brother DCP-T510W - Komunikat Uzupełnij Y mimo pełnego pojemnika tuszu żółtego

paulrabczak 16 Mar 2023 18:18 3477 3
REKLAMA
  • #1 20492597
    paulrabczak
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam,
    Mam urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-T510W i mam komunikat. Uzupełnij Y druk nie możliwy. A tuszu w pojemniku Y prawie full. Tusz sie dolewa do pokemniczkow . Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20498326
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 345
    paulrabczak napisał:
    Witam,
    Mam urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-T510W i mam komunikat. Uzupełnij Y druk nie możliwy. A tuszu w pojemniku Y prawie full. Tusz sie dolewa do pokemniczkow . Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Jak dobrze poszukasz w ustawieniach, to znajdziesz opcję "pytaj o uzupełnienie po otwarciu klapki" czy jakoś tak. Drukarka nie posiada czujników stanu, więc jedynie na podstawie ilości wydrukowanych stron wyświetli ew. komunikat o konieczności uzupełnienia pigmentu. Poziomu trzeba pilnować optycznie. Przelewanie ponad stan nic nie da, więc problem masz po stronie ustawień. Po otwarciu i zamknięciu klapki powinieneś mieć komunikat "Uzupełniono?", który da się wysłączyć również w ustawieniach. Tutaj bym szukał problemu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 20498913
    paulrabczak
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Hej. Dzięki za pomoc otworzyłem klapkę do tuszy a po zamknięciu potwierdziłem pełność tuszy. Musiałem to powtórzyć 2x ale zadziałało. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
REKLAMA