Witajcie!
Mam pytanie odnośnie zmiękczacza wody Aquastilla Duo.
Instrukcja tego urządzenia niestety dla mnie jest napisana zbyt ogólnikowo.
Generalnie chciałbym tylko poprawnie ustawić urządzenie, tak, by pracowało wydajnie dla trzech osób oraz zapewnić miękką wodę dla zmywarki i pralki. Jeśli to ma jakieś znaczenie, to powierzchnia domu to 100m2 z ogrzewaniem podłogowym z powietrznej pompy ciepła.
Zużywamy około 10 kubików miesięcznie w urządzeniu mam dostępne trzy opcje, tj.
- Twardość wody wyrażona w mg/L
- Najwyższy przepływ
- Czas ciągu/ciągłego (?) przepływu
Nie wiem, jak je odpowiednio skonfigurować, szukałem w internecie, ale nie znalazłem jednoznaczniej odpowiedzi, ale pewnie jest to tez efektem mojej niewiedzy w tej materii.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jakie wartości ustawić w tych opcjach, by wykorzystać urządzenie możliwe najbardziej efektywnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Mam pytanie odnośnie zmiękczacza wody Aquastilla Duo.
Instrukcja tego urządzenia niestety dla mnie jest napisana zbyt ogólnikowo.
Generalnie chciałbym tylko poprawnie ustawić urządzenie, tak, by pracowało wydajnie dla trzech osób oraz zapewnić miękką wodę dla zmywarki i pralki. Jeśli to ma jakieś znaczenie, to powierzchnia domu to 100m2 z ogrzewaniem podłogowym z powietrznej pompy ciepła.
Zużywamy około 10 kubików miesięcznie w urządzeniu mam dostępne trzy opcje, tj.
- Twardość wody wyrażona w mg/L
- Najwyższy przepływ
- Czas ciągu/ciągłego (?) przepływu
Nie wiem, jak je odpowiednio skonfigurować, szukałem w internecie, ale nie znalazłem jednoznaczniej odpowiedzi, ale pewnie jest to tez efektem mojej niewiedzy w tej materii.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jakie wartości ustawić w tych opcjach, by wykorzystać urządzenie możliwe najbardziej efektywnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź!