logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Projekt nowego sterowania dla podnośnika Nussbaum 2.30SLE - poszukiwanie pomocy

borejek 19 Mar 2023 22:34 822 3
REKLAMA
  • #1 20498554
    borejek
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam. Mam prośbę, czy jest ktoś w stanie zaprojektować mi schemat sterowania do podnośnika śrubowego, dwukolumnowego z dwoma silnikami? Podnośnik to Nussbaum 2.30SLE. Sterowanie należy uznać, że nie istnieje gdyż chyba leżało w jeziorze i totalnie je zjadło. Reszta podnośnika wygląda ok, więc potrzebuję go uruchomić tworząc zupełnie nowe jego sterowanie. Załączam schematy jakie znalazłem w sieci jednak myślę, że będą służyć jako podgląd co to za twór. Przypominam, że sterowanie wraz z elektroniką nie istnieje. Z góry dziękuję jeśli ktoś zechce mi pomóc.
    Załączniki:
    • 2.pdf (216.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 1.pdf (259.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20506865
    januszek2223
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Mogę pomóc
    Sterowanie na przekaźniku programowalnym + 2 potencjometry wieloobrotowe połączone z śrubami podnośników+4 styczniki i zasilacz

programowalna pozycja dół i góra stojaków i kontrola rozjazdu

więcej na priw
  • REKLAMA
  • #3 20538309
    aaanteka
    Poziom 42  
    Ocena: 1192
    Problem takiego rozwiązania to ewidentne łamanie przepisów bezpieczeństwa. Powinieneś zastosować atestowane rozwiązanie od producenta lub też zlecić wykonanie odpowiedniej firmie z uprawnieniami.
  • #4 20610150
    borejek
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Kupiłem nowy podnośnik. Temat do zamknięcia.
REKLAMA