logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dyson V8 odkurzacz wyłącza się - Włącznik raz działa a raz nie

Pablo_klb 25 Mar 2023 14:58 8400 4
REKLAMA
  • #1 20507813
    Pablo_klb
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam.
    Problem mam z odkurzaczem dyson V8.
    Ze 2 lata temu założyłem nowe aku (produkcja china). Było OK.
    Ale ostatnio odkurzacz raz działa a raz nie. Gdy nacisnę spust, silnik zakręci, i przestaje, migają niebieskie diody aku. Wyjąłem go dziś, napięcie podaje takie jak powinien, ale naciskając przycisk działa raz na kilka kliknęć. Odłącza go takze po przełączeniu na wysoka moc. Kliknę kilka razy i się uruchomi, przełącznikiem włączę ten tryb turbo i gaśnie, migają kontrolki na niebiesko.
    Obstawiam winę aku, dziś naladowalem stary ori, ale on wogole nie reaguje. Niby jest naładowany, ale włącznik nie uruchamia go.
    Podpowiedzcie gdzie szukać problemu, mam dwa aku, znaleść kogoś i zrobic z nich jeden na nowych ogniwach?

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20507870
    Pablo_klb
    Poziom 6  
    Bez obciążenia ma 22V.
    Inaczej nie mam jak zmierzyć, bo jak go założę, to nie mam dojścia do biegunów.
    Jestem tylko w stanie go wyjąć i klikać jego włącznikiem. Normalnie ma 0V, po naciśnięciu (ale którym z kolei, bo jak naciskam, to mrugają niebieskie diody, dopiero za którymś razem łapie i świecą się światłem stałym), wtedy podaje 22V. Tak samo zachowuje się odkurzacz, klikam kilka razy i tylko bzyczy, mrugają diody, za którymś tam razem łapie, diody świecą się stałym niebieskim i odkurzacz pracuje, do czasu aż nie włączę trybu turbo.
    Dyson V8 odkurzacz wyłącza się - Włącznik raz działa a raz nie
  • REKLAMA
  • #4 20524275
    Pablo_klb
    Poziom 6  
    Podpowiedzcie mi proszę, polecicie kogoś kto porządnie regeneruje te AKU? Kupię chińczyka to znów będzie działać albo nie..
  • #5 21347257
    langakrzysztof
    Poziom 1  
    >>20507813 Mam to samo przy nowej baterii.
REKLAMA