logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

junkers eurostar 24kw dwufunkcyjny brak ciepłej wody TYLKO w kuchni

pleya 30 Mar 2023 10:20 315 2
  • #1 20515524
    pleya
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Witam, po odkamienieniu wężownicy mam problem z ciepłą wodą w kuchni w baterii Tres nie leci ciepła woda! Doprowadzenie wody ciepłej rura 1/2 cala W łazience na piętrze ciepła woda jest, na parterze w wc jest /rury 3/4/ w piwnicy 1/2 jest a w kuchni d....a. Aby myć gary lecę do kibelka otwieram delikatnie ciepła wodę i w kuchni mam ciepłą wodę. Przez kilka lat nie było żadnego problemu teraz jest! Głowica w baterii czysta /rozkręcałem/ rura drożna. może jakiś czujnik w junkiersie ale jaki?
  • Pomocny post
    #2 20515542
    zales.vip
    Poziom 31  
    Ocena: 585
    Sprawdz sitko w wylewce baterii ewentualnie sitko w wężyku podlaczeniowym baterii
    JUNKERS tutaj nie jest winny.
    Na logikę. Skoro w innych kranach grzeje wodę, a w jednym nie to jak może być wina kotła?
    Do kotła wchodzi jedna rurka z zimną wodą i wychodzi jedna z ciepłą. Co się dzieje dalej - kocioł nie wie. Nie wie ile masz kranów.
    Szukaj przyczyny w baterii albo rurkach.
  • #3 20515944
    pleya
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Tyle co ja się nasprawdzałem - a jestem instalatorem - to się w głowie nie mieści! Sam przecież zakładałem baterię w rogu w szafce z obrotowymi półkami na gary! I tam KOLEGO po wykręceniu wężyka wypadł kamyszek kamienia zatykający wężyk! Od tej gimnastyki gnaty mi trzeszczą! Ale woda cieplejsza leci niż jest w kotle! Serdecznie Ci Dziękuję!
    Temat zamkniety
REKLAMA