logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

tourismo problem abs,retarder, - Świecą się kontrolki abs ESP pedal i nie działa retarder brak stop

jarmano 30 Mar 2023 19:54 1935 4
REKLAMA
  • #1 20516523
    jarmano
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Dzień dobry , proszę o wskazówki gdzie szukać usterki
    Mamy mercedes tourismo 2008 rok zaświecają się kontrolki od abs ESP pedal i brak świateł stop, nie działa retarder , czasem od razu po włączeniu czasem po przejechaniu 30 km , ogólnie na wyświetlaczu pojawią się błąd rs 0212 oraz cpc 3021 , po zczytaniu bledow texa 0212 kominkat can z centralki bs sterowanie hamulców wadliwy , bezpieczniki sprawdzone kable wydają się wszędzie Ok sprawdzone połączenia. Nie wiem gdzie szukać problemu proszę o pomoc i wskazówki z góry dziękuję .

tourismo problem abs,retarder, - Świecą się kontrolki abs ESP pedal i nie działa retarder brak stop tourismo problem abs,retarder, - Świecą się kontrolki abs ESP pedal i nie działa retarder brak stop tourismo problem abs,retarder, - Świecą się kontrolki abs ESP pedal i nie działa retarder brak stop tourismo problem abs,retarder, - Świecą się kontrolki abs ESP pedal i nie działa retarder brak stop
  • REKLAMA
  • #2 20518095
    trumnica
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    Jakie błedy w ebs ??

Dodano po 9 [minuty]:

Chyba wiem co to jest , ale podaj błędy z EBS.
  • REKLAMA
  • #3 20518131
    jarmano
    Poziom 7  
    Witam,

dziękuje za zainteresowanie.
    problem mam nadzieje dzisiaj rozwiązany , zrobiłem autobusem 40 km i jest narazie ok
    problemem był bezpiecznik 50A, raz łączył raz nie łączył . bezpieczniki były sprawdzane wcześniej miernikiem bez obciążenia i to był nasz błąd
    jak by ktoś szukał podobnego problemu najpierw sprawdzić wszystkie bezpieczniki szczególnie w kufrze z lewej strony przy lewym przednim kole
    oznaczenie bezpiecznika 01F05

POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20518156
    trumnica
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    Dokładnie , te bezpieczniki tam pękają bardzo często , właśnie o to mi chodziło tylko chciałem się upewnić.
  • #5 20518163
    jarmano
    Poziom 7  
    dziękuje
    strasznie zmęczyło nas to tourismo a okazało się ze drobna sprawa

pozdrawiam
REKLAMA