logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C25 - jak zwiększyć głośność dzwonków na maksymalnym poziomie?

dzakob 22 Lis 2005 12:34 1599 6
REKLAMA
  • #1 2014712
    dzakob
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Aż mnie dziw bierze, że nie mogę znaleźć nic na ten temat na tym forum.
    Chodzi o siemensa c25 - telefon działa bez zarzutów ale ma bardzo ciche dzwonki a podgłośniony na maxa. Czy może mi ktoś pomóc
  • REKLAMA
  • #2 2014726
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    pewnie było tylko dawno..o ile sobie przypominam to nawalała tam albo L(kwadratowa kostka przy klawiszach po prawej str) albo sam buzer.
  • REKLAMA
  • #3 2014739
    dagzer
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    to moze być coś buzerem, jak możesz to sprawdź czy ściezki w jego okolicy nie są spenkane
  • #4 2014758
    LaZaRuS99
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Podmień buzzer, w nokiach tez jest tak czesto-gęsto.
  • REKLAMA
  • #5 2014967
    dzakob
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    niestety wymiana buzera nie pomogła, a ten czarna kostka układ to który??
  • REKLAMA
  • #6 2016589
    LaZaRuS99
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Jak patrze na tą płyte to wydaje mi sie ze chodzi o ten filtr ferrytowy obok klawiatury. Moze ktos wie lepjej, nie chce skłamać.
  • #7 2017387
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    przeciez napisałem .Weż miernik o zobacz czy cewka ma przejście

Podsumowanie tematu

✨ Problem z niską głośnością dzwonków w telefonie Siemens C25 może wynikać z uszkodzenia elementów odpowiedzialnych za generowanie dźwięku. Najczęściej wskazywanymi komponentami są buzzer oraz czarna, kwadratowa kostka (prawdopodobnie filtr ferrytowy) znajdująca się obok klawiatury. Wymiana buzzera nie zawsze rozwiązuje problem, dlatego zaleca się sprawdzenie ciągłości ścieżek wokół buzzera oraz pomiar cewki filtru ferrytowego miernikiem, aby wykluczyć przerwy lub uszkodzenia. Podobne usterki występują także w telefonach innych marek, np. Nokia, gdzie wymiana buzzera jest częstym rozwiązaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA