logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MacBook Air 2015: Problem z aktualizacją z Yosemite do Monterey, brak zaufanego urządzenia

tablica24 05 Kwi 2023 21:28 339 3
  • #1 20526831
    tablica24
    Poziom 14  
    Ocena: 61
    Cześć.
    Mam problem z aktualizacją MacBook Air z 15 roku. Mac przed przekazaniem posiadał wersję Monterey ale oczywiście został wyzerowany.
    Obecnie posiada wersję Yosemite która była jedna z pierwszych na tym MAC.
    Wiele aplikacji i programów po prostu nie działa. Safari nie potrafi nawet otwierać stron producenta apple :)

Założyłem już sobie konto icloud ponieważ aktualizację systemu nie będą widoczne bez zalogowanego konta. Próbowałem zalogować się do konta na swoim mac i klops… prosi mnie o podanie pusha na zaufanym urządzeniu :O którego nie mam i nigdy nie mialem :D… push w postaci sms z apple normalnie mi przychodzą np żeby odblokować konto.

Czy jest jakieś obejście tego problemu ? Jeśli chodzi o telefon posiadam android :)
  • #2 20526910
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2357
    Tak, jest rozwiązanie - inny mac na którym utworzysz nośnik instalacyjny nowszego OS.
  • #3 20526917
    tablica24
    Poziom 14  
    A nie da rady ustawić aby push był przyszedł SMS ?
    Na moim koncie nie ma urządzeń zaufanych :

Brak urządzeń
    Brak urządzeń powiązanych z Twoim Apple ID. Gdy zalogujesz się na urządzeniu za pomocą swojego Apple ID, pojawi się ono tutaj.

A przy logowaniu na mac czeka na push z urządzenia którego nie ma :)
  • #4 20528335
    tablica24
    Poziom 14  
    Temat do zamknięcia.
    Trzeba przejść w tryb recovery i tam jest opcja aktualizacji do najnowszej wersji.
    W monterey push możemy dostawać na SMS przy logowaniu do icloud więc telefon apple nie jest wymagany jak to miało miejsce w poprzednich wersjach.
REKLAMA