Mam takie pytanko. Co Ci ludzie od tuningu robią ze przy zmianie biegów jest świst??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammpiekacz napisał:ile ten silnik ma przejechane? 200kkm? jesli myslisz powaznie o rasowaniu silnika najpierw go doprowadz do idelanego stanu! pozniej policz ile kasy mozesz wylozyc na tuning i wtedy sie zastanow co za ta kase mozesz zrobic. w przypadku niemlodego motoru zalozenie podtlenku moze go zabicW co najlepiej zainwestować podczas tuningowanie golfa 3 z 1992r i z silnikiem 1.8
eldorado84 napisał:Ja bym zmienił silnik na 2.0 lub 2.0 16V. Silnik kupisz za ok 1tys.zł (jak dobrze poszukasz - tak jak ja - 2.0 16V z osprzętem). Zostawiłem mechanikowi, za dodatkowe części wydałem 500zł a za robocizne 350zł po znajomości. czyli taki tuning wyszedł mnie prawie 2tys. zł a "nabyłem" ok 57kucy więcej. Też miałem 1.8 90km. Nie chciałem sprzedawać bo ogólny stan jest bardz dobry. Więc jak kto woli. Bo SWAP (czyli zmiana silnika) to najszybszy sposób na podniesienie mocy.
raveland napisał:eldorado84 napisał:Ja bym zmienił silnik na 2.0 lub 2.0 16V. Silnik kupisz za ok 1tys.zł (jak dobrze poszukasz - tak jak ja - 2.0 16V z osprzętem). Zostawiłem mechanikowi, za dodatkowe części wydałem 500zł a za robocizne 350zł po znajomości. czyli taki tuning wyszedł mnie prawie 2tys. zł a "nabyłem" ok 57kucy więcej. Też miałem 1.8 90km. Nie chciałem sprzedawać bo ogólny stan jest bardz dobry. Więc jak kto woli. Bo SWAP (czyli zmiana silnika) to najszybszy sposób na podniesienie mocy.
zakladam ze skrzynia i te inne pochodne ci pasowaly
a co z zawieszeniem ??
wymieniles tez??
nie wiem czy wiesz ale zawieszenie tez powinno byc juz inne ten silnik wazy napewno wiecej wiec samochod stracil ci wlasciwosci jezdne takie jak przewidzal konstruktor moze tego nie odczuwasz teraz ale moze sie ukazac z czasem powiedzmy jakas awaria zawieszenie lub tez niedajboze w najmniej odpowiednim momencie przy jakims szybkim manewrze