Jakim przewodem podłączyć kuchenkę gazową do instalacji gazowej propan butan. Czy to jest taki sam jak do instalacji gazem ziemnym
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamzenonwujkow napisał:Ja taki wąż zamówiłem u dostawcy gazu oraz poprosiłem o podłączenie i sprawdzenie szczelności podczas wymiany butli.Ale czy ten wąż jest już zarobiony na końcach. Jak to wygląda w praktyce
zenonwujkow napisał:Ale to nie jest butla z gazem tylko zakopany zbiornik 2700l.
zenonwujkow napisał:Ten co dowoził i wymieniał u mnie butle, miał uprawnienia (nawet miał przyrząd do sprawdzania szczelności). Inaczej jest jak sam sobie kupujesz i wymieniasz - bezpieczeństwo bierzesz na swoje barki.Czy jak ktoś wymienia co miesiąc butlę z gazem to musi brać fachowca z uprawnieniami.
zenonwujkow napisał:Ale to nie jest butla z gazem tylko zakopany zbiornik 2700l
zenonwujkow napisał:Ty nie będziesz wymieniał zakopanego zbiornika. Zrobisz jak zechcesz. Ale ja bym radził wezwać fachowca. Jak zrobi to raz to już będzie na długi okres oraz bezpiecznie. Taka instalacja pewnie musi mieć jakieś przeglądy okresowe. Ale tego też możesz się dowiedzieć od fachowca.Czy jak ktoś wymienia co miesiąc butlę z gazem to musi brać fachowca z uprawnieniami.
Pan.Kropa napisał:Taka instalacja pewnie musi mieć jakieś przeglądy okresowe. Ale tego też możesz się dowiedzieć od fachowca
zenonwujkow napisał:Uszczelnię gwint taśmą silikonową