logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206cc 1.6 benzyna 2002: Cykanie, nie odpala, Economy Mode Active - co robić?

ololek1232aw 11 Kwi 2023 13:33 3012 8
REKLAMA
  • #1 20534472
    ololek1232aw
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam
    Mój peugeot 206cc rok 2002 1,6 benzyna
    Po wyjęciu naładowaniu akumulatora i włożeniu spowrotem pokazał mi się komunikat (economy mode active) po przekręceniu kluczyka słychać tylko cykanie bez innej reakcji
    Pompę słychać, brak świateł,wycieraczek, radio działa
    Pod maską słychać jak przepustnica się porusza
    A cykanie z puszki bezpieczników
    Co robić?
    Czy da się jakoś wyłączyć economy mode?
  • REKLAMA
  • #2 20534477
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 20534493
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    Tak jak wyżej napisane, to, że się naładował, nie znaczy że trzyma swoje parametry - pożycz sprawny akumulator, albo niech ktoś podjedzie Ciebie z dobrymi kablami.
  • #4 20534494
    ololek1232aw
    Poziom 3  
    spróbuję dzięki za szybką odpowiedź
  • #5 20534552
    artur.heise
    Poziom 33  
    Ocena: 581
    ololek1232aw napisał:
    Czy da się jakoś wyłączyć economy mode?

Wyłączy się (a właściwie odsunie w czasie kolejna aktywacja) samo jak pochodzi minimum 5 minut po odpaleniu. Brak możliwości odpalenia nie wynika z trybu eco.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 20534566
    janosiksik
    Poziom 27  
    Ocena: 169
    Jeśli wcześniej było wszystko ok, to popatrz na przewody wokół akumulatora, poruszyłeś 20 letnią instalację i coś się zepsuło. Możliwe, że przewody masowe lub zasilające po uszkadzały się przy końcówkach. Miernik w dłoń i mierz spadki napięć. Stąd też załączył się tryb eco. Najprościej mówiąc do auta nie trafia cały prąd z akumulatora i auto uważa, że aku jest rozładowany.
  • #7 20535398
    ololek1232aw
    Poziom 3  
    Jakiś czas temu miałem problem z odpaleniem po przekręceniu kluczyka zapłon nie reagował po kilku przekręceniach zaskoczył
    czy jest to możliwe że rozrusznik padł?
  • #8 20535884
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #9 20539209
    ololek1232aw
    Poziom 3  
    Podłączyłem na kable i nic
    Zmieniłem aku i też nic
    W przyszłym tygodniu mechanik zcholuje go do siebie i zdiagnozuje dokładnie
    Dziękuję wszystkim za pomoc
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Peugeot 206cc z 2002 roku, który nie odpala i wyświetla komunikat "economy mode active". Po naładowaniu akumulatora słychać tylko cykanie, brak reakcji na kluczyk, a niektóre systemy, jak radio, działają. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z niewłaściwego akumulatora, uszkodzonych przewodów masowych lub zasilających, a także z potencjalnego uszkodzenia rozrusznika. Wskazano, że tryb ekonomiczny nie jest przyczyną problemu z uruchomieniem. Użytkownik podjął kroki, aby zdiagnozować problem, w tym podłączenie do innego akumulatora oraz planowanie wizyty u mechanika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA