logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Skoda Felicia 1.3 rok 1997 - Jak zamontować zabezpieczenie osiowe w wentylatorze chłodnicy?.

slaw777 13 Kwi 2023 12:53 294 4
REKLAMA
  • #1 20537628
    slaw777
    Poziom 11  
    Ocena: 215
    Witam. Próbuje zamontować zabezpieczenie do wentylatora chłodnicy jednak nie jest to takie proste.
    Mianowicie próbowałem nabić to zabezpieczenie przy pomocy dwóch śrubokrętów, jednak po włożeniu pierścienia z jednej strony i nabijając delikatnie to po pewnym czasie pierścień deformuje się i wyskakuje.
    Próbowałem też pobijać delikatnie pierścień aby wchodził równomiernie na całym obwodzie - jednak to nie przyniosło skutku bo pierścień wyskakiwał nie trzymał. Jeszcze jedna opcja a mianowicie, dwa śrubokręty, jeden z jednej strony pierścienia ( zabezpieczenia) a drugi z drugiej strony i pobijać raz jeden a raz drugi?
    Spróbuje jeszcze przez rurkę ( na zdjęciach poniżej), która pasuje na pierścień aby to wbić od razu na całym obwodzie, lub odcinek gwintu i próbować to wtłoczyć jak na prasie, tylko nie wiem czy wtedy nie zetną się te wypustki ustalające pierścień?.
    Może ktoś z Was miał identyczny problem z tym?
    Poniżej dołączam zdjęcia.
    Skoda Felicia 1.3 rok 1997 - Jak zamontować zabezpieczenie osiowe w wentylatorze chłodnicy?. Skoda Felicia 1.3 rok 1997 - Jak zamontować zabezpieczenie osiowe w wentylatorze chłodnicy?. Skoda Felicia 1.3 rok 1997 - Jak zamontować zabezpieczenie osiowe w wentylatorze chłodnicy?. Skoda Felicia 1.3 rok 1997 - Jak zamontować zabezpieczenie osiowe w wentylatorze chłodnicy?.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20537692
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 20538123
    tomaszlachendro
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    A baryłka czemu na zewnątrz? Załóż baryłkę i potem pierścień rurka spróbuj wcisnąć.
  • REKLAMA
  • #4 20538133
    slaw777
    Poziom 11  
    tomaszlachendro napisał:
    A baryłka czemu na zewnątrz?

Baryłka ma być w środku to tylko dla zdjęcia jest na zewnątrz. Spróbuje rurką wcisnąć, chociaż to już 4 pierścień, te 4 poprzednie to próbowałem dwoma śrubokrętami nabić. W otwór rurki włożę pręt gwintowany i delikatnie to spróbuje wcisnąć.
  • #5 20539599
    slaw777
    Poziom 11  
    Łożysko zmontowane jak fabrycznie, po kilkunastu próbach wciskania i małych kombinacjach z dorobieniem ściągacza weszło na swoje miejsce.
REKLAMA