logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd czujnika położenia wałka rozrządu - Opel Astra G 1.8 16v kombi - wymiana nie pomogła, co dalej?

piaseckilukasz65 18 Kwi 2023 14:39 2817 6
REKLAMA
  • #1 20545420
    piaseckilukasz65
    Poziom 4  
    Witam wyskakuje błąd czujnik położenia wału wymieniłem na nowy raz gasnie kontrolka później znowu się pali nie wiem co jest przyczyną czy źle ustawili rorzad czy jest inna przyczyną opel astra G 1.8 16v kombi proszę o pomoc radę
  • REKLAMA
  • #2 20545498
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Ocena: 58
    Jak wymieniany to może być źle ustawiony.
    Pokaz błędy jakie generuje ten rozrzad
  • REKLAMA
  • #3 20545528
    piaseckilukasz65
    Poziom 4  
    P0340 niskie napięcie czujnik walka rorzadu Błąd czujnika położenia wałka rozrządu - Opel Astra G 1.8 16v kombi - wymiana nie pomogła, co dalej?
    Załączniki:
    • Błąd czujnika położenia wałka rozrządu - Opel Astra G 1.8 16v kombi - wymiana nie pomogła, co dalej? Screenshot_20230418_144742_SDPROG.jpg (566.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 20545576
    piaseckilukasz65
    Poziom 4  
    Czyli możliwy uszkodzony sterownik ale gdzy przekręcam stacyjkę muszę trochę przetrzymać a raz pali na strzałka a kontrolka raz gasnie później zapala jak kręcę dłużej żeby odpalić na zimnym nie bd to możliwy uszkodzony rozrusznik bo tak wszystko poprawnie działa błąd znika i później się zapala jak odpala z opuznieniem
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20545581
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Ocena: 58
    Jak rozrusznik kiepski to spadek napięcia jest w sieci czego nie lubią sterowniki
  • #7 20545585
    piaseckilukasz65
    Poziom 4  
    Dzięki za pomoc narazie wymienię rozrusznik zobaczymy jak bd dalej jeżeli bd to samo wezmę twoja radę wymienię sterownik cały dzięki pozdr.bo dziwne to jest bo czasami odpala za drugim czasami dłużej a czasami przygasa mi podejrzewam wadliwość rozrusznika już zamówiłem wymienię i zobaczę a jak nie czeka wymiana sterownika

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z błędem czujnika położenia wałka rozrządu w Oplu Astra G 1.8 16v kombi, który pojawia się mimo wymiany czujnika. Wskazano na możliwość błędnego ustawienia rozrządu oraz uszkodzenia sterownika. Pojawił się błąd P0340, sugerujący niskie napięcie czujnika. Użytkownik rozważa wymianę rozrusznika, który może powodować spadki napięcia, co wpływa na działanie sterowników. W przypadku braku poprawy, planuje wymianę sterownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA