logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Technics RST-R373 - Regulacja głowicy magnetofonu: jaką śrubkę dokręcić/poluzować?

pepepawel 21 Kwi 2023 19:37 921 3
REKLAMA
  • #1 20550142
    pepepawel
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Mój problem jest taki. Po naprawie mechanizmu prawego decka coś stało się z ustawieniem głowicy magnetofonu. W prawą stronę odtwarza dobrze, natomiast w lewą stronę jest głucho. Jest to na pewno wina ustawienia głowicy gdyż zauważyłem, że w momencie odtwarzania w lewą stronę wystarczy nacisnąć nasadę głowicy i już jest dobrze, ale tylko do końca odtwarzania jednej strony. Później historia się powtarza. Chciałbym wiedzieć, którą śrubkę trzeba dokręcić, ewentualnie poluzować by było dobrze.
  • REKLAMA
  • #2 20550756
    ZbeeGin
    Poziom 39  
    Ocena: 452
    Jeśli nie kręciłeś śrubkami przy głowicy do regulacji azymutu (106-1) to problem raczej leży w mechanizmie obrotu głowicy - przekładnia zębata, sprężyna, źle założony popychacz (104-2).
    Technics RST-R373 - Regulacja głowicy magnetofonu: jaką śrubkę dokręcić/poluzować?
  • REKLAMA
  • #3 20551152
    Sanjose
    Poziom 32  
    Ocena: 228
    pepepawel napisał:
    którą śrubkę trzeba dokręcić, ewentualnie poluzować by było dobrze.

Bez kasety serwisowej takie luzowanie lub dokręcanie to do niczego dobrego nie doprowadzi. Zawsze będzie nie tak jak powinno być.
  • #4 20634474
    pepepawel
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Niestety nie posiadam kasety serwisowej i chyba z tego nic nie będzie. Może mi się uda kupić ją tanio przez allegro, W każdym bądź razie za wskazówki dziękuję.
REKLAMA