logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić głowice w magnetofonie Technics RS-TR373? Problemy z nagrywaniem.

KJ 14 Lip 2002 16:11 3978 2
REKLAMA
  • #1 25875
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    Cze. Czy ktoś może wie jak w tym magnetofonie ustawia się głowice? Mam go trochę dłużej jak 2 lata ledwo skończyła się gwarancja to zaczęły dziać się dziwne rzeczy: Np. jak się nagrywa to jeden kanał nagrywa się tak jak jest nastawiony poziom zapisu a drugi nieco głośniej dziwne nie może być zabrudzona głowica bo ja przed chwila czyściłem jak by była zabrudzona to by się nagrywało ciszej i gorszej jakości a do tego jak się Weźmie jakąś taśmę co była nagrana na samym początku i odtworzy na tej kieszeni co nagrywa to wszystko jest ok. jak się ja przełoży do drugiej to tonu niskie odtwarzają się dobrze a wysokie są raz głośniej raz ciszej jak by ktoś kręcił regulatorem barwy na zmacholu i do tego czasami mechanizm chyba się blokuje bo jest tak ze odtwarza kilka minut nagrania po czym zacina się i autorewers caly czas zmienia strony trzeba go zatrzymać i przewinąć kawałek a na kieszeni nagrywającej wszystko gra jak należy.
  • REKLAMA
  • #2 25950
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1577
    glowice na razie zostaw
    wyczysc capstan , sprawdz rolke dociskowa (moze jest krzywa i
    jej obroty zmieniaja polozenie tasmy cyklicznie i jest efekt
    falowania wysokich tonow, sprawdz rolki zwijajaca i podajaca tasme
    czy nie maja jakichs oporow
  • #3 26155
    Mirek71
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Czesc!
    Jesli chodzi o "wariowanie " mechanizmu to radze Ci przyjrzyj sie paskom - czy sie nie zlizgaja i oczysc obowiazkowo pola odblaskowe na talerzykach i elementy optoelektroniczne: moga byc zakurzone.Sprawdz jeszcze dla pewnosci czy styczniki obecnosci kasety i rodzaju tasmy prawidłowo dzialaja
    Powodzenia.
    Mirek
REKLAMA