logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 - MMI nie działa: czarny ekran, brak reakcji, VCDS nie łączy się z modułami

kamo502 25 Kwi 2023 08:53 5001 2
REKLAMA
  • #1 20554435
    kamo502
    Poziom 20  
    Ocena: 140
    Witam.
    Problem z MMI. Czarny Ekran. Brak reakcji na włączenie. Auto kupione przez znajomego (nieznana przyczyna tego stanu)

Bezpieczniki sprawdzone, MOST sprawdzony latarką (świeci)
    Wpięty normalnie, nie widać czerwonego światełka.

VCDS nie łączy się z żadnym modułem (nawigacja, radio, jednostka obsługi wskaźników itp.)
    CAN GAteway bez błędów

Jest telefon w podłokietniku ale nie namierzony moduł (pod siedzeniem?)
    Muszę jeszcze zrobić test magistrali, zapomniałem.

Czy nadawanie zaczyna Gateway czy moduł MMI? Powinno świecić na czerwono tak? Z żadnego modułu nie świeci.

Czy to będzie moduł MMI lub sam LCD? Jak padnie moduł po drodze to chociaż logo powinno być?
    MMI Controler > Zmieniarka > Nawigacja > Radio > Wzmacniacz > CAN GATEWAY - tak to namierzyłem
  • REKLAMA
  • #2 20554801
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3583
    Nadawanie zaczyna gateway, ale tam jest osobna linia diagnostyczna (elektryczna) pomiędzy modułami i powinieneś móc się połączyć vcds-em z ekranem czy z mmi Audi A6 C6 - MMI nie działa: czarny ekran, brak reakcji, VCDS nie łączy się z modułami
  • #3 20554845
    kamo502
    Poziom 20  
    Ocena: 140
    Tak
    carrot napisał:
    Nadawanie zaczyna gateway

Tak jak myślałem.

Musze zrobić test magistrali optycznej.

Dziwne to że VCDS nie łączy się. Myślałem, że poszło wspólne zasilanie ale bezpieczniki wszystkie ok.
    Do sprawdzenia mam jeszcze moduł telefon.

Wydaje mi się (nigdy nie robiłem tego modelu) że po odpięciu światłowodu, który jest kolejny w pętli za Gateway powinno być widać nadawanie (czerwone światło) a tu nic. Gateway padnięty?
    I z drugiej strony nawet na chwilę MMI powinno się uruchomić. Sam ekran startowy. MMI kontroler?
REKLAMA