logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odkurzacz domowy: Trwałość, siła ssania, dostępność worków i filtrów - Electrolux EEG41CB

kana23 09 Maj 2023 10:47 489 4
  • #1 20573254
    kana23
    Poziom 11  
    Ocena: 69
    Witam serdecznie.
    Chciałbym kupić odkurzacz, do typowego użytku domowego.
    Wymagania:
    - Trwałość (mam tu na myśli wszelakie wynalazki w których pęka obudowa lub węże w takich miejscach, że traci szczelność, czy wypadające ze złącz rury),
    - Jak największa siła ssania,
    - Dostępność worków i filtrów w dobrych cenach (filtry najlepiej zmywalne)
    - Cena fajnie byłoby zmieścić się w 400zl ale jak warto dołożyć to pewnie będzie trzeba zwiększyć budżet.

Jeden z przykładów jakie oglądałem, tylko czy nie będzie to jednorazówka do końca gwarancji?

Odkurzacz workowy Electrolux EEG41CB
  • #2 20573432
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1349
    Jednak polecam WD-3 cały w żółtym plastiku za 300 zł., gdy masz go gdzie trzymać, są jednocześnie na wodę i bez wody, nie do zajechania w pracy jak i w domu mam te modele siedem i pięć lat a z workami i filtrem żadnych problemów... Jedynie należy pamiętać, że jak się korzysta z wody to należy wyjąć filtr. Chociaż mycie go wodą i suszenie poza odkurzaczem dobrze znosi...
  • #3 20573848
    kris8888
    Poziom 41  
    Ocena: 1894
    kana23 napisał:
    Jeden z przykładów jakie oglądałem, tylko czy nie będzie to jednorazówka do końca gwarancji?

Odkurzacz workowy Electrolux EEG41CB

Bardzo dobry wybór, mam identyczny. A też trochę szukałem. Mały, lekki i ma dobrą siłę ssania. Używam już trzeci rok dość intensywnie i nie zauważyłem żeby coś się psuło. Rury po złączeniu trzymają się pewnie, nic się samoistnie nie rozłącza przy odkurzaniu czy przenoszeniu. Worki też dość tanie i łatwo dostępne, zarówno w wersji papierowej jak i fizelinowej.
    Jedyny mankament to trochę przykrótki kabel zasilający (w porównaniu do np. starych Zelmerów typu Cobra), ale to chyba niestety przypadłość większości współczesnych odkurzaczy. No i nie jest najcichszy, ale coś za coś.
  • #4 20573935
    kana23
    Poziom 11  
    Ocena: 69
    Przemysłowy ala wd-3 już mam ale w warsztacie. Potrzebne jest coś bardziej do domu.
    Czyli jeden punkt dla elektroluxa
  • #5 20577202
    konri751
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Jeśli masz żółty wd3 to spodoba Ci się T7/1classic.
    Możesz używać z workami lub bez. Akcesoria jak w wd3. Jakość i wydajność dużego odkurzacza w mini formie

Link
    Link
REKLAMA