Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Usuwanie bezpowrotne zdjęć, filmów, dyktafonu z Samsung A50 z Android 11: metody i kroki

Rokitaroki 12 May 2023 10:26 117 3
    Rokitaroki
    Level 2  
    Dzień dobry wszystkim,
    Posiadam Samsunga a50 z androidem 11, Chciałbym w nim wyczyścić media (zdjęcia,filmy,dyktafon) bezpowrotnie. Zrobiłem backup, przywróciłem ustawienia fabryczne. Co należałoby wykonać jeszcze , żeby nie było możliwości przywrócenia zdjęć itd. Czytałem o nadpisywaniu danych do pełna, w pierwszej kolejności dużym plikiem następnie mniejszymi prawie do pełna, następnie skasować wszystko i coś wgrać ponownie. Telefon nie był rootowany ani nie miał włączonego szyfrowania. Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny.
    Dzięki i pozdrawiam.
    Dydelmax
    Level 39  
    Witam.
    Jeśli przywróciłeś telefon do ustawień fabrycznych, to możesz być spokojny - nikt nie odczyta tych danych, które uległy nieodwracalnemu usunięciu podczas resetowania telefonu do ustawień fabrycznych.
    Pozdrawiam
    Rokitaroki
    Level 2  
    Ok, a kwestia użycia specjalistycznych programów?, nie mówię tu o darmowych programach/aplikacjach
  • Helpful post
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Po ustawieniach fabrycznych żadne specjalistyczne programy nie odzyskają danych, jeżeli ktoś miał na nie ochotę to pozyskał je gdy znajdowały się na telefonie podczas użytkowania a teraz już nic się nie da zrobić.