logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Oświetlenie LED klamki zewnętrznej w Peugeot 407 - automatyczne wyłączanie po 30 sekundach

markimark 13 Maj 2023 16:09 576 2
REKLAMA
  • #1 20578670
    markimark
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam.
    Tak jak w temacie chciałem oświetlić klamki zewnętrzne samochodu.
    Pacjent Peugeot 407.
    Chciałbym by zapalały się w momencie gdy otworze samochód z pilota. Były by to np. Ledy. Lecz gasły po np. 30 sekundach. W drzwiach sprawdzone + jest doprowadzone na stałe do kostki. Minus rozłączony. W momencie gdy nacisnę na pilocie otwieranie minus jest załączany i jest cały czas do momentu zamknięcia auta z pilota. Jakiś może tani układzik. Musiało by to działać pewnie tak że jak dostaje prąd to włącza się np. na 30 sekund i gaśnie. Wtedy zapalało by się dopiero gdy zamknę samochód i otworze go ponownie. Chyba coś takiego da się zrobić ale sam nie potrafię.
    Wiem powiecie bym przeprowadził przewody i połączył się z podsufitką. Ale w tym sęk bym nie mósiał rozbierać pół samochodu. A do tego jeszcze złącze z kostką przy drzwiach a nie chce rozbierać. Otwieram nowego posta w nowym dziale może tu się dowiem coś. Jestem słaby w elektronice więc proszę o wyrozumiałość.
    Dzięki z góry. Pozdrawiam. Marcin.
  • REKLAMA
  • #2 20578815
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1461
    A ja to w PSA mam (lusterka świecące na buty) ale chętnie bym wyłączył ...

Dodano po 45 [sekundy]:

Zerknąłem w twoje posty ... bosch ...
  • #3 21631032
    markimark
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Auto sprzedane
REKLAMA