logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Ducato 2.8 JTD 2003: Zgasł, nie kręci; brak kontrolki, wskazówek; akumulator+linia pomocnicza

blancaaaca52 23 Maj 2023 21:00 864 6
REKLAMA
  • #1 20592072
    blancaaaca52
    Poziom 2  
    Witam, dziś jechałem moim fiatem ducato 2.8 jtd 2003 rok, gdy zatrzymałem się na krzyżówce auto zgasło, zapłon jest kontrolki lekko się Świecą ale auto nie kreci. Podłączyłem drugi akumulator i ten sam problem. Pociągnęliśmy auto liną odpaliło, na pełnym gazie( wysokich obrotach) normalnie chodzi ale nie świecą się żadne kontrolki i wskazówki, gdy odpuściłem gaz auto zgasło i nadal nie kręci, klemy kable wszystkie są.
    Co mogło się stać?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20592130
    oktet
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Tak jak wyżej podpowiada @78db78. Dodam że chodzi głównie o dobre połączenie kabla od akumulatora z masą auta, oraz jako kolejne punkty, zaciski rozrusznika i alternatora.
  • #4 20592649
    blancaaaca52
    Poziom 2  
    A gdzieś szukać masy bo słyszałem że w tym aucie jest kilka mas?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 20593016
    blancaaaca52
    Poziom 2  
    Auto odpaliło po pełnym naladowniu akumaltora i chodziło ale swieciala się kontrolka że akumtor jest rozładowany co to moze byc?
  • #7 20593019
    KarizmoGSM

Poziom 28  
    Ocena: 291
    Pewnie to że akumulator jest rozładowany. Nadal to samo masa, połączenie do alternatora, sprawdzić ładowanie, wymienić akumulator.
    Konto firmowe:
    KariMax Paweł Kalkowski
    Kronikarska 8, Łódź, 92-624 | Strona WWW: www.cfiat.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Fiatem Ducato 2.8 JTD z 2003 roku, który zgasł na skrzyżowaniu i nie kręcił. Po podłączeniu drugiego akumulatora problem pozostał, a auto odpaliło tylko na wysokich obrotach, nie świecąc kontrolkami ani wskazówkami. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie masy od akumulatora, połączeń kablowych oraz zacisków rozrusznika i alternatora. Wskazano, że w aucie może być kilka punktów masy, a także konieczność sprawdzenia ładowania akumulatora, który mógł być rozładowany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA