logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG 1246EL - Po wymianie wiązki elektrozamka jest pykanie i nic dalej

Docent79 25 Maj 2023 20:42 630 4
REKLAMA
  • #1 20594461
    Docent79
    Poziom 7  
    Witam,
    Wymieniłem elektrozamek - w związku z nadpaloną kostką - obciąłem kostkę z elektrozamka i przewody podłączyłem na piny - oczywiście nie zrobiłem sobie schematu jak było przypięte.
    Podłączyłem przewody 2 czerwone od lewej i 2 szare od prawej.
    Po włączeniu pralki i wybraniu programu jest pykanie elektrozamka kilka razy po czym dioda klucza zapala się na stałe - przy czym jest możliwość otwarcia drzwiczek.
    Po próbie włączenia programu - słychać jakby elektrozamek pracował kilka razy i powraca do stanu przed.
    Kostka czerwony i szary - wpiąłem do takie multikostki z przodu - tu chyba jest ok, bo nawet długość przewodów dalej nie pozwoli.
    Kostka 2 czerwone poszła do sterownika - tu też nie powinno być kłopotu, ale..
    Kostka z 1 pin przewód szary - z tyłu do poziomu wody i tu zaczyna się zabawa, bo są 2 piny wolne i w każdy pasuje.
    Może ktoś poratuje schematem podłączenia - będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 20594591
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6917
    Jeśli dobrze połączyłeś przewody to pozostaje jeszcze naprawić elektronikę i można prać.
    Jeśli masz nadzieje na jakikolwiek schemat to musisz podać numer pnc maszyny, bo model to niestety, ale można sobie wsadzić....
  • REKLAMA
  • #3 20594604
    Docent79
    Poziom 7  
    @mrice Podaję numer: 914756533
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20594648
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6917
    W załączniku masz schemat, miłej zabawy w detektywa :)
    Załączniki:
    • AEG 1246EL - Po wymianie wiązki elektrozamka jest pykanie i nic dalej aeg.png (63.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 20594717
    Docent79
    Poziom 7  
    Dziękuję za sprawną odpowiedź. Sprawdzę i dam znać co zepsułem.
REKLAMA