logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop po wymianie płyty głównej - brak e-maila z kodem PIN do logowania w Windows 11

mrrudzin 27 Maj 2023 09:46 420 2
REKLAMA
  • #1 20595958
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    W laptopie była wymieniona płyta główna przez autoryzowany serwis.

Teraz po włączeniu komputera aby się zalogować muszę ustawić na nowo kod PIN.

Loguje się do swojego konta (podaje hasło do konta microsoft) i na kolejnym ekranie musze potwierdzić swoją tożsamość.

Wybieram jedyną dostępną opcję - jeden adres email, po czym dostaje informację że wiadomość z kodem została wysłana i mam go wpisać.

I tu pojawia się problem bo żadna wiadomość nie przychodzi. Próbowałem wiele razy.

Co robię nie tak?

Dodam tylko że laptop ma połączenie z internetem, próbowałem zmienić hasło do konta microsoft - jednak na laptopie cały czas mogę logować się tylko starym hasłem

Zmieniłem alias, dodałem numer telefonu oraz dodatkowy adres email - ale na laptopie cały czas widać tylko ten podstawowy

Samo hasło do autoryzacji przychodzi na ten konkretny adres email jeśli wykonuje jakieś akcje z innego urządzenia (w ten sposób np. zmieniałem hasło do konta)

Hasła nie lądują w folderze spam.
    Próbowałem też łączyć się przez inną sieć WIFI ale jest bez zmian.

Czy da się zalogować w jakiś inny sposób do konta?
  • REKLAMA
  • #3 20596595
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Dla potomnych

Rozwiazalem problem. Okazalo sie że konto w microsoft zostało założone prawie na mój adres email bo z literówką. Tak wiec założyłem sobie nowe konto email z tą samą literówka tylko po.to żeby dostać na nie kod. Później zalogowałem sie na konto microsoft i ustawiłem poprawny adres email

Odnosnie samouczkow

Czesc samouczków z netu opiera sie o podmiane jednej z aplikacji na wiersz poleceń. Chyba microsoft o tym wie i to połatał bo u mnie widać było jedynie pliki z rozszerzeniem inf. Poradzilem sobie podmieniajac pliki za pomoca linuxa z pendrive ale dalej nie można było zdjąć hasła.
REKLAMA