logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

YAMAHA RX-V420RDS - ciche głośniki i problem z przełączaniem źródeł sygnału

HENIEK 1 24 Lis 2005 12:17 1775 1
REKLAMA
  • #1 2021424
    HENIEK 1
    Poziom 10  
    Witam!
    Zrobiło mi się coś takiego, w trakcie normalnego słuchania przestały grać głośniki od center i boki , głowne grają ok.Po sprawdzeniu zauważyłem że grają , tylko bardzo cicho na maxsa to ledwo co je słychać, w porównaniu do głownych które w takim samym położeniu potenciometru by :odleciały"I jeszcze coś się zrobiło , nie działa funkcja przełączania żródła sygnału, tzn na wyświetlaczu wyświetla ale w głośnikach ciągle słychać np podłączone dvd a słychać je na vcr,aux,itd.Jak przełączę na tuner to miksują się sygnały i ztego i z tego.Sprawdziłem wszystkie napięcia i niby ok, podejrzewam LC 78211 który jest najbliżej wejść cinczy i który steruje tym przełączaniem.Ciekawe czy obie usterki dotyczą tego samego, może ktoś coś wie na ten temat?
  • REKLAMA
  • #2 2848869
    tomasz700
    Poziom 2  
    musisz wykonac test głośników, może masz coś z kablami, nie każdy rodzaj dzwięku DSP idzie na 5-kanałów, przy słuchaniu myzyki raczej central i tylnie efektowe zawsze ciszej grają, FM nadają głównie w stereo
REKLAMA