1 przekaźnik - 1 kanal radia. Mogę się mylić, ale raczej miał funkcję furtki z jakiegoś przycisku podpiętego na przewodach do centrali ale nie z radia.
Rzadko kiedy przy takich zabytkach wiedzą co piszą, a załączona instrukcja nie jest nawet od tego modelu...
Możesz spróbować wstawić przekaźnik (wygląda, że jest nawet wlutowany tranzystor nim sterujący. Ale czy zadziała.....? ).
A poza tym - masz dwuprzyciskowe piloty FLO?
Cała płytka była w naprawie bo coś tam spawali przy bramie nie odpieli zasilania i coś się spaliło Wujek w czasie naprawy kupił wszystko nowe a to wróciło z naprawy i zostało
Dodano po 2 [minuty]:
Nawet jak by był drugi przekaźnik to nie mam pojęcia jak się to programuje
Jeśli odbiornik jest dwukanałowy (a świeżutkie wątpię)
to - znowu jeśli - u wuja były 2 kanały to nic nie trzeba robić. 2 kanał sam sie znajdzie. Zworka u góry płytki przyporządkowuje kanały pilota do przycisków . U ciebie jest tylko jeden komplet zworek (zobacz że w odbiorniku z mojego linku są 2 zestawy).
I tak jak jest zalożona zworka - 1 przycisk pilota jest przyporządkowany 1 kanałowi odbiornika. Drugi kanal powinien sam się znaleźć, ale powtarzam, skoro po demontarzuu od wuja nic nie zmieniałeś - wszystko powinno działać jak u niego.
✨ Użytkownik pyta, czy w radiu FC01 można zaprogramować drugi przycisk pilota, aby otwierał tylko jedno skrzydło bramy, mając centralkę A6F. Odpowiedzi wskazują, że radio FC01 ma tylko jeden przekaźnik, co ogranicza jego funkcjonalność do jednego kanału. Istnieje możliwość dodania przekaźnika, ale nie ma pewności, czy to zadziała. Użytkownicy sugerują, że programowanie odbywa się poprzez mikroprzełączniki w pilocie i odbiorniku, a także zwracają uwagę na różnice w modelach, które mogą mieć różne liczby kanałów. Wskazano również, że po demontażu systemu od wujka, funkcja furtki mogła zniknąć z powodu uszkodzenia sprzętu. Wygenerowane przez model językowy.