logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralny zamek w Toyota Yaris 1 nie reaguje na kluczyk - otwiera tylko drzwi kierowcy

cierlajek 03 Lip 2023 17:37 3276 3
REKLAMA
  • #1 20640507
    cierlajek
    Poziom 7  
    Ocena: 13
    Witam, problem jest następujący. Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka drzwi, aktywuje jedynie sygnał światłami odpowiedni dla otwierania i zamykania. Otwarcie i zamknięcie drzwi z kluczyka otwiera tylko drzwi kierowcy. Będę wdzięczny za sugestie.
    Toyota Yaris 1, 1.0, 2001
  • REKLAMA
  • #2 20640566
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3260
    cierlajek napisał:
    Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka drzwi

Kluczyk czy pilot ?
    Jaki pilot - zamieść chociaż zdjęcie pilota.

Centralny zamek w samochodzie składa się z siłowników we wnętrzu drzwi, okablowania, sterownika realizującego "logikę" sterowania siłownikami wraz z wbudowanym odbiornikiem sygnałów z pilota.
    Centralny zamek jest fabryczny czy domontowany ?

cierlajek napisał:
    aktywuje jedynie sygnał światłami odpowiedni dla otwierania i zamykania

Yaris 1 niezbyt często były fabrycznie wyposażone w pilotowy sterownik centralnego zamka.
    "Fabryczny" czy "akcesoryjny" sterownik centralnego zamka z pilotem ?
    "Fabryczna" czy "akcesoryjna" instalacja siłowników we wnętrzu drzwi ?

cierlajek napisał:
    Będę wdzięczny za sugestie.

Uzupełnij informacje o wyposażeniu swojego samochodu.
    Inna będzie procedura poszukiwania usterki przy instalacji fabrycznej a inna przy domontowanym systemie zamka.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20640573
    cierlajek
    Poziom 7  
    Ocena: 13
    Miałem na myśli pilot. Marka to challenger ST 800P wyproduktowane dla AAC Cliford. Całość wyposażenia jest fabryczna, nic mi nie wiadomo aby była demontowana.
  • #4 20640587
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3260
    cierlajek napisał:
    Całość wyposażenia jest fabryczna

Z tego co piszesz, wynika że masz fabryczną instalację centralnego zamka: fabryczne siłowniki w drzwiach + fabryczne wiązki przewodów + fabryczna centralka zamka, które nie posiada pilota zdalnego sterowania.
    Samochód w takiej konfiguracji jest fabrycznie skonstruowany tak, że zamknięcie kluczem drzwi kierowcy - powoduje zamknięcie pozostałych drzwi.
    Tą fabryczną instalację musisz zdiagnozować, naprawić i uruchomić (z kluczyka) - bezpieczniki, okablowanie, siłowniki, ... .

cierlajek napisał:
    challenger ST 800P

To jest dodatkowa, akcesoryjna centralka alarmu, która dodatkowo potrafi sterować (podając odpowiednie impulsy np. masy) fabryczną instalacją centralnego zamka.
    Musisz sprawdzić, czy na przewodach wychodzących z centralki ST800P sterujących centralnym zamkiem (pomarańczowy i zielony) pojawiają się krótkie (0,5s) impulsy masy podczas uzbrajania i rozbrajania alarmu pilotem.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA