logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane 2000r - brak reakcji centralnego zamka na pilota po wymianie akumulatora

ralfiilu 17 Sie 2023 09:13 1542 7
REKLAMA
  • #1 20696727
    ralfiilu
    Poziom 5  
    Witam. Żona wymieniła akumulator i baterie w kluczyku. Renault megane 2000r po lifcie. Przestał zamykać centralny zamek z pilota, tylko działa zamykanie centralne od środka z pulpitu. Męczące jest wciskanie wewnątrz auta przycisk centralnego zamka a potem kluczykiem ręcznie zamykanie drzwi kierowcy . Z góry dziękuję za pomoc 🍻🍺 Próbowałem parować kluczyk (przysbosobić) z filmików na yotube ale zero reakcji
  • REKLAMA
  • #2 20696785
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1605
    Czy drugi kluczyk, zapasowy działa normalnie? Może po wymianie baterii pilot w kluczyku nie działa? Sprawdź kluczyk w serwisie od pilotów na czytniku.
  • REKLAMA
  • #3 20696861
    ralfiilu
    Poziom 5  
    Drugiego kluczyka brak. Skoro w środku od wewnątrz zamyka na pulpicie zamki, to bezpiecznik dobry. Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie ok są. Czytałem że trzeba sparować kluczyk, skoro po odpięciu akumulatora i wymianie baterii w kluczyku przestało zamykać z kluczyka centralny zamek. Dioda się zapala po wciśnięciu przycisku na kluczyku ale zero reakcji na zamki totalna cisza.

Dodano po 1 [minuty]:

Próbowałem z yotube poradników parowania kluczyka ale zero reakcji wciąż nie działa.

Dodano po 4 [minuty]:

https://youtu.be/Lp6UqG63eko Próbowałem też ten patent co w linku yotube, bez efektu nic się nie zmienia
  • REKLAMA
  • #4 20697198
    kindlar
    Poziom 42  
    Z innej bajki, czyli jak zgubisz kluczyk to laweta do serwisu i 1.5 kafla za dorobienie klucza?
  • REKLAMA
  • #5 20697212
    ralfiilu
    Poziom 5  
    Czy ja prosiłem o gdybanie czy pomoc?
  • #6 20697354
    kindlar
    Poziom 42  
    Jak trzymasz te 10 sekund przycisk to lampka miga i potem przetaje?
    Co się dzieje?
  • #7 20697489
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5108
    W polifcie nie ma procedury przypisania pilota z palca, tylko urządzenie diagnostyczne
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #8 20697525
    ralfiilu
    Poziom 5  
    >>20697354
    Tak. Wciskając dłużej miga... Potem zapala się ciągły kolor czerwony

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z centralnym zamkiem w Renault Megane z 2000 roku po wymianie akumulatora i baterii w kluczyku. Po wymianie kluczyk nie reaguje na zamykanie centralnego zamka, mimo że zamykanie od wewnątrz działa prawidłowo. Użytkownik próbował parować kluczyk zgodnie z poradnikami z YouTube, jednak bez skutku. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie działania drugiego kluczyka oraz informują, że w polifcie nie ma procedury przypisania pilota bez użycia urządzenia diagnostycznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA