logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektrotechnika - studia w wieku 23 lat

adamc999c 02 Wrz 2023 22:15 384 1
REKLAMA
  • #1 20719195
    adamc999c
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim. Aktualnie studiuję kierunek nietechniczny. Chciałbym za rok w wieku 23 lat iść na elektrotechnikę, ale ciągle obawiam się, czy nie będę dyskryminowany z powodu wieku przez pracodawców. Z dostaniem się nie byłoby problemu, matematykę rozszerzoną napisałem na 92%. Co o tym sądzicie?
  • REKLAMA
  • #2 20719363
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7784
    Wiek tu nie ma nic do rzeczy, liczy się wiedza oraz praktyka. Zapewne i tak na początek zostaniesz zatrudniony na tzw. okres próbny, wtedy będziesz mógł się wykazać i pokazać swe umiejętności. Tu też trzeba uważać, bo sam papier to nie wszystko. Ja (technik RTV) w wieku 23 lat miałem na głowie cały dział utrzymania ruchu, gdyby nie moje zainteresowanie tematyką praktycznie od dziecka, to bym zrezygnował z braku praktyki. Dużo też zależy, w jakiej branży znajdziesz zatrudnienie oraz od współpracowników, czasami starzy wyjadacze lekceważą młodego. Z drugiej strony, ucz się. Czego się nauczysz, to Twoje, a wiedza zawsze się przydaje.
REKLAMA