logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Regeneracja pamięci RAM po uszkodzeniu przez przepięcie

Terebint 03 Wrz 2023 10:51 336 3
REKLAMA
  • #1 20719489
    Terebint
    Poziom 8  
    Ocena: 69
    Zaskakuje mnie, że w ofertach na najpopularniejszej platformie e-commerce w naszym kraju znajdują się ogłoszenia o sprzedaży uszkodzonej pamięci oraz o sprzedaży regenerowanego ram przez sprzedawcę lub producenta.

A więc mnie zastanawia, czy ram uszkodzony przez przepięcie można jakoś odratować?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20719501
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3535
    No da się naprawić moduły pamięci RAM tak jak i inną elektronikę tylko czy to jest opłacalne :P

Terebint napisał:
    ogłoszenia o sprzedaży uszkodzonej pamięci oraz o sprzedaży regenerowanego ram przez sprzedawcę lub producenta.

Tu trzeba sobie odpowiedzieć co w tym przypadku oznacza regeneracja? Wsadzenie do nowego pudełka/naklejenie naklejki? xD
  • REKLAMA
  • #3 20719517
    Terebint
    Poziom 8  
    Kasek21 napisał:
    No da się naprawić moduły pamięci RAM tak jak i inną elektronikę tylko czy to jest opłacalne :P

Nie wiem, ale teraz po zakupie nowego ram, sam mam niepotrzebne dwie kości pamięci, w tym jedną niedziałającą, jak mi się wydawało przeznaczoną do utylizacji. Jakby ktoś potrafił regenerować to mógłbym oddać lub odsprzedać za np. 10 PLN.

Kasek21 napisał:
    Tu trzeba sobie odpowiedzieć co w tym przypadku oznacza regeneracja? Wsadzenie do nowego pudełka/naklejenie naklejki? xD

Jeżeli to miałby być taki rodzaj regeneracji to bym wolał nie odsprzedawać tylko oddał bym do utylizacji, czy co tam robią z takimi podzespołami. Natomiast przykre jest, że ktoś robi takie cyrki.
  • #4 20720861
    Terebint
    Poziom 8  
    Dowiedziałem się tego, co chciałem wiedzieć.
REKLAMA