logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fizyczny reset kamery BCS-2-214RWSA - przycisk, zworka?

achati 06 Paź 2023 21:18 1896 7
REKLAMA
  • #1 20761039
    achati
    Poziom 3  
    Witam forum,

Czy ktoś wie czy kamery bcs-2-214rwsa mają jakąkolwiek możliwość fizyczna możliwość resetowania do ustawień fabrycznych? Jakiś przycisk, zworka?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20761139
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    Zdejmij kopułkę i podeślij zdjęcie elektroniki.
    Dlaczego chcesz zresetować kamerę ?
  • REKLAMA
  • #3 20761173
    achati
    Poziom 3  

Nie wiem, na ile na zdjęciach widać PCB, w tym modelu jest mocno zabudowane.
    Kupiłem używane razem z rejestratorem, który niestety uległ uszkodzeniu w transporcie (raczej dość prosta naprawa, ale potrwa). Chciałem skonfigurować pod swój, a łatwiej będzie zacząć od zera.

Wnętrze kamery z widocznymi płytkami PCB i śrubami montażowymi. Widok wnętrza kamery z częściowo widoczną płytką drukowaną (PCB).
    Wnętrze urządzenia elektronicznego z widocznym fragmentem płytki PCB i komponentami. Otwarta kamera bezpieczeństwa z widocznym obwodem drukowanym (PCB).
  • REKLAMA
  • #4 20761197
    gradek83
    Poziom 43  
    achati napisał:
    Chciałem skonfigurować pod swój a łatwiej będzie zacząć od zera.

Może kamery mają DHCP włączone?.
    Podepnij kamerę i PC pod router. Zainstaluj aplikację BCS POINT TOOLS i wyszukaj podpiętej kamery.
    Tu widać tak jak by miejsce na przycisk może od resetu ? Pewności nie mam.
    Fizyczny reset kamery BCS-2-214RWSA - przycisk, zworka?

Zazwyczaj przycisk reset jest blisko gniazda slotu na kartę Micro SD.
    Na zdjęciu widać kawałek tylko gniazda może pod nim jest przycisk.
    Załączniki:
    • BCSPointTools 1103-B0011P20C03180627.zip (29.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 20761212
    achati
    Poziom 3  

Z ciekawości ją rozebrałem, przycisków brak, ale jest kilka miejsc, które wyglądają jakby pod zworkę.
    Zbliżenie na wewnętrzną elektronikę urządzenia, widoczna płytka drukowana z komponentami. Zbliżenie na wnętrze rozebranego urządzenia elektronicznego pokazujące płytkę drukowaną. Płytka drukowana z widocznymi elementami elektronicznymi i miejscami wskazującymi potencjalne zworki. Rozebrane urządzenie elektroniczne z widoczną płytką drukowaną i torebką z granulatem. Zbliżenie na wnętrze urządzenia elektronicznego, widoczna płytka drukowana.
  • REKLAMA
  • #6 20761274
    gradek83
    Poziom 43  
    Najpierw sprawdź tak jak wcześniej pisałem programem. Potem możesz odlutować jedną nogę od baterii plus lub minus i tak po minucie wlutować może to zresetuje ustawienia o ile bateria nie podtrzymuje tylko zegar wewnętrzny. Kolejna opcja to zaznaczony wcześniej S1 zwarcie na nim i przytrzymanie 15-30s.
  • #7 20763432
    achati
    Poziom 3  
    BCS Point ją znajduje ale pod dziwnym adresem IP. Mój rejestrator jej nie widzi nawet po dodaniu manualnie. Nie mogę się też do niej zalogować, albo hasło podane przez sprzedającego nie działa albo użytkownik nie ten?
    Dla porównania kamera która już z rejestratorem działa, obie w tej chwili podłączone pod ten sam switch (stan pokazuje offline bo jej już nie konfigurowałem).
    Zrzut ekranu z listą urządzeń BCS z adresami IP i stanem offline.
  • #8 21135757
    fsapher
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Posiadam 3 kamery tego modelu, BCS Point Tools wymaga hasła, którego nie posiadam, czy jest ktoś w stanie wygenerować master hasło na podstawie numeru seryjnego??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum pyta o możliwość fizycznego resetowania kamery BCS-2-214RWSA do ustawień fabrycznych, poszukując przycisku lub zworki. Odpowiedzi sugerują, aby zdjąć kopułkę kamery i sprawdzić elektronikę, ponieważ w modelu mogą być miejsca na zworki, ale brak jest wyraźnych przycisków reset. Użytkownicy zalecają również użycie aplikacji BCS Point Tools do lokalizacji kamery w sieci oraz sprawdzenie ustawień DHCP. Dodatkowo, proponowane są metody resetowania poprzez odłączenie zasilania lub zwarcie oznaczonego punktu S1. Problemy z logowaniem do kamery oraz z jej widocznością w rejestratorze również zostały poruszone.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA