Dlaczego nagrania na dekoderze Canal+ 4K Ultrabox+ sprzed około roku nie chcą się odtwarzać i czy istnieje czas po którym nagranie blokuje się na stałe?
To nie wygląda na stały limit czasu po nagraniu, tylko na problem po aktualizacji oprogramowania dekodera, która sprawiła, że starsze nagrania przestały się otwierać, podczas gdy nowsze działały normalnie [#20765337][#21049616] Użytkownicy zgłaszali, że infolinia Canal+ kazała robić reset, wysyłała zgłoszenia do działu technicznego albo proponowała wymianę dekodera, ale na początku nie dawało to efektu [#20962112] Jeden z użytkowników zauważył później, że po kolejnej aktualizacji stare nagrania znów dało się odtwarzać, więc wygląda to na błąd firmware’u, a nie celowe „blokowanie” po roku [#21049616] Pojawiła się też sugestia, że odtwarzanie może zależeć od uprawnień karty i zmian w abonamencie, ale w tym wątku bardziej pasuje problem z aktualizacją i kodekami niż z czasem przechowywania [#20765467][#20765337]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
Ja nie mam tego problemu na razie, gdyż ostatnio nagrywałam "Noos - L'avventura della conoscenza" z Rai1, który oczywiście jest FTA (poza wyjątkami) na dekoderze E2.
Dyskusja dotyczy dekodera Canal+ 4K Ultrabox+, w którym starsze nagrania przestają się odtwarzać: po wybraniu pliku dekoder przeskakuje do ok. 5:59 i pokazuje czarny ekran, podczas gdy nowsze nagrania działają poprawnie. Uczestnicy sugerują wpływ aktualizacji oprogramowania, zmian kodeków lub mechanizmu uprawnień/kodowania nagrań powiązanego z kartą i abonamentem. Pojawiają się próby rozwiązania problemu przez reset dekodera, kontakt z infolinią, zgłoszenia techniczne, reklamacje oraz propozycja wymiany dekodera, ale bez natychmiastowego efektu. W dalszej części wątku wielu użytkowników potwierdza identyczny problem z utratą dostępu do starszych nagrań, a po kolejnej aktualizacji część z nich odzyskuje możliwość odtwarzania, co wskazuje na błąd oprogramowania po stronie operatora. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.