logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Insignia 2.0 CDTI 2016 moc ograniczona silnika

szybki1231 25 Paź 2023 21:31 1626 2
REKLAMA
  • #1 20785615
    szybki1231
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem z moim Oplem jakiś czas temu wyskoczył mi błąd pod ograniczona silnika podjechałem do mechanika i mechanik stwierdził że jest to usterka czujnika wysokiego ciśnienia oleju. Po wymianie tego czujnika przez jakiś czas wszystko było w porządku ale problem powrócił zaznaczę że czujnik był kupiony oryginalny i wszystko trybiło przez jakieś dwa miesiące. Teraz podczas jazdy przez na przykład 100 km wszystko jest okej i później wyskakuje błąd bo z ograniczona silnika ale nie świeci się check engine (obroty maksymalnie do 3000 i odcina) ciekawostką jest to że jeżeli wyjadę na autostradę i trzymam obroty powyżej 2000 to wszystko jest okej błąd nie wyskoczy ale jeżeli tylko zjadę z autostrady i zacznę zmieniać biegi i tak dalej i obroty będą spadać poniżej 2000 to błąd wyskakuje... I teraz pytanie bo byłem ponownie u mechanika i mechanik podobnie stwierdził że usterką jest ten czujnik który był niedawno wymieniony i chcę go wymieniać z powrotem a to są jednak jakieś koszta dlatego może ktoś miał tutaj podobną sytuację i może podpowiedzieć na co zwrócić uwagę ogólnie w komputerze nie ma żadnego innego błędu w pamięci.
    Będę wdzięczny za każdą podpowiedź!
  • REKLAMA
  • #2 20785933
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3912
    Czujnik wskazuje pewnie niskie ciśnienie oleju....zainteresuj się (czyli powiedz mechanikowi) uszczelnieniem smoka pompy olejowej...
  • #3 20786442
    szybki1231
    Poziom 2  
    Nie dopisałem tego wcześniej wszystkie, ale przy pierwszej wymianie tego czujnika również były wymieniane wszystkie uszczelki odkręcana misa czyszczona i sprawdzana
REKLAMA