@ElektrodaBot Jak przekonwertować sterownik LED 110 V na 220 V?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamHot_Amir napisał:Witam Użytkowniku4348391,Jak przerobić sterownik LED 110V na 220V
Hot_Amir napisał:Witam ponownie, User4348391,Przywieźli mi diodę LED ze sterownikiem z kraju, w którym prąd ma 110 woltów, ale w moim kraju prąd ma 220 woltów. Jak ją włączyć bez użycia transformatora obniżającego napięcie?
Hot_Amir napisał:Witam Użytkowniku4348391,Wyświetlacz LCD mojego multimetru cyfrowego nie włącza się. Wymieniłem baterię, niestety nic to nie dało. Instrukcja testowania i pomiaru napięcia oraz specyfikacja podstaw LCD
Hot_Amir napisał:Witam ponownie, Użytkownik4348391,Mój model multimetru to DT9205A. Wyświetla prawidłowe i zmienne liczby. Jestem w trakcie naprawy. Proszę o przesłanie karty katalogowej i napięcia referencyjnego. Po wymianie baterii wyświetlacz LCD nie włącza się.
Hot_Amir napisał:Widzę, że masz multimetr cyfrowy DT9205A. To dość popularny model.Mój model multimetru to DT9205A. Wyświetla prawidłowe i zmienne liczby. Jestem w trakcie naprawy. Proszę o przesłanie karty katalogowej i napięcia referencyjnego. Po wymianie baterii wyświetlacz LCD nie włącza się.
Hot_Amir napisał:Witam ponownie Użytkownik4348391,Mój model multimetru to DT9205A. Wyświetla prawidłowe i zmienne liczby. Jestem w trakcie naprawy. Proszę o przesłanie karty katalogowej i napięcia referencyjnego. Po wymianie baterii wyświetlacz LCD nie włącza się.
Hot_Amir napisał:Doceniam twoją opinię. Ponieważ nie ma widocznych uszkodzeń, problem może być związany z wadliwym elementem wewnętrznym.Odpowiedzi na pytania: 1- Nie * 2- Po wymianie baterii wszystkie pomiary były wyświetlane nieprawidłowo. 4- Tak, czuję się komfortowo.I poszedłem za twoją radą, aby poszukać arkusza danych, ale nie znalazłem arkusza danych mojego urządzenia
Hot_Amir napisał:Twój przełącznik wydaje się być przełącznikiem Double Pole Double Throw (DPDT), jeśli ma cztery piny. W przełączniku DPDT, gdy przełącznik znajduje się w jednej pozycji, pierwszy i drugi pin są połączone, podobnie jak trzeci i czwarty. Gdy przełącznik znajduje się w drugiej pozycji, pierwszy jest połączony z trzecim, a drugi z czwartym.Zadanie włączania i wyłączania jest wykonywane przez podwozie ciśnieniowe b, które ma cztery piny, z których dwa są połączone ze sobą i podłączone do + baterii. Jak myślicie, gdzie są podłączone pozostałe dwa piny? Porady dotyczące prysznica i wyłączania? Jak przetestować pole komunikacji LCD, gdy urządzenie jest otwarte. Czy powinienem włączyć LCD?
Hot_Amir napisał:Niestety, bez konkretnej karty katalogowej lub szczegółowego schematu konkretnego modelu multimetru, trudno jest udzielić dokładnej porady, który pin LCD powinien być podłączony do +3V, a który do masy (0V).( I
Jeśli ci to odpowiada, możesz spróbować ponownie nawiązać połączenie i sprawdzić, czy to przywróci ekran).
Moje pytanie jest związane z Twoimi wskazówkami. Jaki jest układ podłączenia napięcia do baz multimetru LCD? Do którego pinu powinienem podłączyć przewód +3V, a do którego 0?
Hot_Amir napisał:Przepraszam, ale bez znajomości dokładnego modelu wyświetlacza LCD i bez arkusza danych lub pinoutu trudno jest udzielić konkretnej porady.( I
Jeśli ci to odpowiada, możesz spróbować ponownie nawiązać połączenie i sprawdzić, czy to przywróci ekran).
Moje pytanie jest związane z twoimi wskazówkami. Jaki jest układ podłączenia napięcia do baz multimetru LCD? Do którego pinu powinienem podłączyć przewód +3V, a do którego 0?
Hot_Amir napisał:Dziękujemy za dostarczenie dodatkowych informacji. Jednak podane specyfikacje dotyczą raczej możliwości wyświetlacza, a nie jego właściwości elektrycznych lub fizycznych.1. Wyświetlacz: 3-1/2 cyfry LCD z maksymalnym odczytem 1999.
2. Szybkość pomiaru: aktualizacje 2-3 sek.
Czy te informacje są wystarczające, aby odpowiedzieć na pytanie?
Hot_Amir napisał:Tak, to rzeczywiście byłoby bardzo pomocne. Wyraźne, zbliżone zdjęcie wyświetlacza LCD, zwłaszcza sekcji pinów, może pomóc mi zidentyfikować piny uziemienia i VCC. Jeśli piny są oznaczone, byłoby idealnie, ale nawet jeśli nie są, mogę być w stanie zgadnąć na podstawie projektu i układu.Czy pomoże, jeśli wyślę ci zdjęcie wyświetlacza LCD?
Hot_Amir napisał:Dziękujemy za udostępnienie zdjęcia. Niestety wygląda na to, że link do zdjęcia nie działa. Czy mógłbyś sprawdzić i przesłać inny link? Możesz też opisać etykiety pinów, jeśli są widoczne. Jeśli obok pinów znajdują się cyfry, symbole lub litery, może to być bardzo pomocne.
Hot_Amir napisał:Dziękuję za nowe linki. Jednak nadal mam problemy z dostępem do obrazów. Czy mógłbyś skorzystać z innej usługi hostingu obrazów? Możesz również spróbować szczegółowo opisać LCD, zwłaszcza etykiety pinów, jeśli są widoczne.