logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gałęziówka chińska - brak odpalenia po rozgrzaniu, zawór zwrotny dyszy głównej paliwa

Lukas0805 16 Lis 2023 16:05 483 1
REKLAMA
  • #1 20818262
    Lukas0805
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Witam. Mam problem z gałęziówka (chińska). Na zimnym pali bardzo dobrze. Po rozgrzaniu jak ja zgasze nie chce odpalić. Zauważyłem że w tym momencie jest całkowicie sucha pompka ręczna paliwa. Przy próbie pompowania zasysa paliwo wraz z powietrzem przez zawór zwrotny dyszy głównej paliwa. Jednak po ostygnięciu i odpaleniu i zgaszeniu pompka zasysa samo paliwo. Wygląda mi na to że zawiesza się zawór.
    Ponieważ nie wiem czy w tych gaźnikach jest możliwość wymiany samego zaworu więc kupiłem nowy gaźnik. Pilarka chińska ale gaźnik kosztował 80zl gdzie do innych pilarek chińskich kosztuje 30zl. Lecz po wymianie gaźnika ta sama sytuacja. Wymieniłem jeszcze pompkę ręczna ale nie pomogło. Jeśli ktoś miał kiedyś z tym jakąś styczność lub wie co można jeszcze zrobić proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20819376
    BANANvanDYK
    Poziom 43  
    Ocena: 2611
    Sprawdziłeś czy wężyki nie są popękane? Lubią pękać szczególnie na przepuście gumowym w zbiornik.
    Gaźnik przeznaczony do współpracy z primerem prócz zaworka zwrotnego na rozpylaczu ma także zawór zwrotny na układ biegu jałowego.
    Problem z uruchomieniem rozgrzanego silnika może być także spowodowany zbyt słabą iskrą, cewkomoduły zapłonowe są obecnie częstą przyczyną problemów w chińczykach. Sprawdź jak długą iskrę, na ile mm potrafi wygenerować zapłon z samego przewodu WN.
REKLAMA