Witam. Mam problem z gałęziówka (chińska). Na zimnym pali bardzo dobrze. Po rozgrzaniu jak ja zgasze nie chce odpalić. Zauważyłem że w tym momencie jest całkowicie sucha pompka ręczna paliwa. Przy próbie pompowania zasysa paliwo wraz z powietrzem przez zawór zwrotny dyszy głównej paliwa. Jednak po ostygnięciu i odpaleniu i zgaszeniu pompka zasysa samo paliwo. Wygląda mi na to że zawiesza się zawór.
Ponieważ nie wiem czy w tych gaźnikach jest możliwość wymiany samego zaworu więc kupiłem nowy gaźnik. Pilarka chińska ale gaźnik kosztował 80zl gdzie do innych pilarek chińskich kosztuje 30zl. Lecz po wymianie gaźnika ta sama sytuacja. Wymieniłem jeszcze pompkę ręczna ale nie pomogło. Jeśli ktoś miał kiedyś z tym jakąś styczność lub wie co można jeszcze zrobić proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ponieważ nie wiem czy w tych gaźnikach jest możliwość wymiany samego zaworu więc kupiłem nowy gaźnik. Pilarka chińska ale gaźnik kosztował 80zl gdzie do innych pilarek chińskich kosztuje 30zl. Lecz po wymianie gaźnika ta sama sytuacja. Wymieniłem jeszcze pompkę ręczna ale nie pomogło. Jeśli ktoś miał kiedyś z tym jakąś styczność lub wie co można jeszcze zrobić proszę o pomoc. Pozdrawiam