logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Chińska piła gaśnie, wymiana cylindra i tłoka, gaźnik, mocna kompresja, kopci na niebiesko

Sdkwk 19 Sty 2023 06:42 1455 3
REKLAMA
  • #1 20393196
    Sdkwk
    Poziom 3  
    Ocena: 27
    Witam. Mam problem trochę już szukałem ale nie znalazłem, mam piłę chińską (nie wiem jaki model bo naklejki zerwane) kupiłem ostatnio nowy cylinder i tłok (komplet) bo była ostro przytarta i odpalała ale gasła. Założyłem nowy zestaw na nowe uszczelki i coś nie gra bo piła nie chce chodzić na ustawionym gaźniku na podstawowych ustawieniach czyli L 1obrót i H 1obrót licząc od wkręconych do oporu śrubek, kompresja jest bardzo mocna, tłok założony strzałką w stronę wydechu, piła zaczyna odpalac dopiero po wykreceniu jeszcze więcej tych śrubek i jak już odpali to niby chodzi ale jak dodam gazu (normalnie się wkręca) i chwilę potrzymam ją tak (nie na full) to jak zejdzie z obrotów chce zgasnąć i jak dodam znów gazu to muli jak by paliwo się skończyło i gasnie, ponownie ciężko odpalić, nie grzeje się nadmiernie, kopci na niebiesko ale chyba olej po montażowy został bo troszkę jej dałem oleju do komory korbowej i na tłok, no i po wykreceniu świecy jest szara jakby właśnie uboga mieszanka ale gdzie szukać problemu?? Czytałem coś o odpowietrzniku zbiornika paliwa ale nie widzę gdzie on jest a zrobiłem mały test wczoraj to wstrzyknąłem do baku przez wężyk paliwowy powietrze strzykawką i nie uchodzi trzyma ciśnienie czyli rozumiem brak odpowietrzenia?? Wężyk wychodzi tylko jeden i jest podłączony do gaźnika drugi wężyk to ten impulsowy? (ma kruciec obok cylindra) liczę na pomoc i dziękuję za każdą wskazówkę :) ps piła podobna do typowych pił marek demon, nac itp
  • REKLAMA
  • #2 20393493
    Norbert 1981
    Poziom 21  
    Ocena: 157
    Filtr paliwa zaglucony. Do wymiany. Jest w zbiorniku i zatyka się ten filc.
  • REKLAMA
REKLAMA