logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Stary sejf elektroniczny - błąd przy wpisywaniu hasła po wymianie baterii

dawid67329 20 Lis 2023 14:42 1839 7
REKLAMA
  • #1 20824500
    dawid67329
    Poziom 3  
    Witam, ostatnio znalazłem na strychu stary sejf elektroniczny, gdy już go wziąłem okazało się że był rozładowany i nie miał kluczy, ale poprzez uderzenie udało mi się go otworzyć :). W środku nie było klucza ale dostałem się do baterii w których zaszła korozja, więc wszystko wyczyściłem, wymieniłem baterie i sejf dalej nie działał, to jeszcze raz przeczyściłem, poklikałem i zadziałał. I utknąłem na etapie że wpisuje hasło i wychodzi błędne, próbuje reset hasła i wpisuje nowe i ciągle wyskakuje błąd, po wpisaniu tego nowego hasła powinna się zaświecić zielona dioda i silniczek powinien otworzyć sejf, ale jednak się tak nie dzieje, elektronika w środku nie wydaje się uszkodzona czy zalana, tym bardziej że tak jak mówiłem coś działa ale nie chce się uruchomić mechanizm otwierający. Blat elektronicznego sejfu domowego z klawiaturą numeryczną i pokrętłem.
  • REKLAMA
  • #2 20824560
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1173
    He, a skad wiadomo że nie chcesz się po prostu włamać do tego sejfu?
    dawid67329 napisał:
    ale poprzez uderzenie udało mi się go otworzyć
    Uderz jeszcze raz. Masz fotki otwartego?

Dodano po 45 [sekundy]:

dawid67329 napisał:
    elektronika w środku nie wydaje się uszkodzona czy zalana,
    Pokaż fotki .
  • REKLAMA
  • #3 20824625
    dawid67329
    Poziom 3  
    Właśnie rozebrałem.
    Załączniki:
    • Stary sejf elektroniczny - błąd przy wpisywaniu hasła po wymianie baterii 20231120_161114.jpg (1.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Stary sejf elektroniczny - błąd przy wpisywaniu hasła po wymianie baterii 20231120_161103.jpg (1.26 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Stary sejf elektroniczny - błąd przy wpisywaniu hasła po wymianie baterii 20231120_161055.jpg (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 20824629
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    dawid67329 napisał:
    tak jak mówiłem coś działa ale nie chce się uruchomić mechanizm otwierający.
    Co to znaczy? Słychać elektromagnes?
  • #5 20824666
    dawid67329
    Poziom 3  
    https://youtube.com/shorts/sXkQQMpUrLA?feature=shared

Chodzi o to że po wpisaniu kodu powinien 2 razy piknąć i się otworzyć, a u mnie 2 razy pika i ani się nie otwiera, żaden mechanizm się nie uruchamia i nie świeci się zielona dioda.

Dodano po 1 [minuty]:

Pod tą zieloną taśma jest mechanizm który powinien odblokowywać sejf, a jednak tego nie robi.

Dodano po 2 [minuty]:

I jeszcze sejf ma tendencję do braku reakcji, czyli wpisuję kod a on albo nie reaguje albo ma bardzo ciche dźwięki, po chwili działa już normalnie ale widać że są czasami takie problemy.
  • REKLAMA
  • #6 20824677
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    To ja już nie wiem. Może znajdzie się jakiś Kwinto albo inny Duńczyk którzy coś doradzą.
  • #7 20824740
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 21078501
    dawid67329
    Poziom 3  
    Zmieniłem zamek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik znalazł stary sejf elektroniczny, który po wymianie baterii nie reaguje prawidłowo na wpisywane hasło. Po czyszczeniu i wymianie baterii sejf wydaje dźwięki, ale nie otwiera się, a zielona dioda nie świeci. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie mechanizmu elektromagnetycznego oraz podanie dodatkowych kroków, takich jak wciśnięcie przycisków przed wpisaniem kodu. Użytkownik zauważa, że sejf ma tendencję do braku reakcji i czasami działa normalnie, co sugeruje problemy z elektroniką lub mechanizmem otwierającym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA