logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sejf Konsmetal - nie można otworzyć po rozładowaniu baterii.

jacekwwy 07 Mar 2019 22:32 15834 9
  • #1 17826971
    jacekwwy
    Poziom 19  
    Ocena: 108
    Witam Pacjent sejf Konsmetal . Rozładowała mi się bateria sejf nie posiada klucza awaryjnego tylko można podłączyć baterie 9v próbowałem ale nie mogę otworzyć nawet zamiast baterii użyłem też zasilacza laboratoryjnego po wprowadzeniu każdej cyfry są dwa błyśnięcia zielonej kontrolki i dwa sygnały, próbowałem kodem zapisanym zanim padła bateria jak też i kodem fabrycznym dodam tylko że co ok 15-20 sek mruga raz kontrolka i sygnał dźwiękowy wygląda jak by się sejf zablokował przez błędny kod ale nie resetuje się przez 5 min przy ciągłym zasilaniu. Mam instrukcje obsługi ale nic tam nie piszą jak odblokować zamknięty sejf , w sieci też nic nie znalazłem :(

• #2 17827494
    DecoDominik
    Poziom 14  
    Ocena: 96
    Niektórzy otwierają takie sejfy magnesem neodymowym skarpecie. Zależy od konstrukcji ale to nie jest sejf za kilkadziesiąt tysięcy.
  • #4 17828622
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2052
    Po prawej stronie klawiatury masz dwa punkty kontaktowe do których należy dołożyć nową baterię 9 V i wtedy otwierasz normalnie kodem dostępowym.
  • #5 17828732
    jacekwwy
    Poziom 19  
    ta_tar napisał:
    Po prawej stronie klawiatury masz dwa punkty kontaktowe do których należy dołożyć nową baterię 9 V i wtedy otwierasz normalnie kodem dostępowym.

Próbowałem nowo baterio a nawet z pomocą zasilacza laboratoryjnego
  • #6 17828793
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2052
    Ja akurat mam taki zamek i też zapomniałem wymienić baterię, ale u mnie zadziałała bateria zewnętrzna.

• #8 17828841
    jacekwwy
    Poziom 19  
    DecoDominik napisał:
    A pisałeś do producenta? To jest chyba najszybsze rozwiązanie.

Jeszcze nie na razie liczę na jakieś cenne rady, jak się nie uda to oddam do serwisu ale za nim to zrobię chce się upewnić że nie oddam sejfu z jakoś błahą usterko
  • #9 19486417
    defenders
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Pytanie do autora postu. Jak zakończyła się sprawa? Pytam, ponieważ mam identyczny dylemat. Po wymianie baterii nie da się otworzyć. :(
  • #10 20841158
    zanetap99
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Jak zakończyła się sprawa? Pytam, ponieważ mam identyczny dylemat. Po wymianie baterii nie da się otworzyć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z otwarciem sejfu Konsmetal po rozładowaniu baterii. Sejf nie posiada klucza awaryjnego, a jedynie możliwość podłączenia baterii 9V. Po podłączeniu zasilania, użytkownik nie może otworzyć sejfu, mimo prób wprowadzenia kodu dostępu oraz kodu fabrycznego. Inni użytkownicy sugerują, że można spróbować użyć zewnętrznej baterii, a także kontakt z producentem w celu uzyskania pomocy. W dyskusji pojawiają się również pytania o zakończenie sprawy, ponieważ inni mają podobne problemy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA