logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora: LG 65QNED813QA vs Sharp 65FQ8EG vs Samsung QE65Q77CATXXH vs Philips 65PUS8818/12

szpila25 25 Lis 2023 22:13 3129 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 20833338
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 399
    Jeśli chcesz takiej odpowiedzi jak pytanie, idź do sklepu i pan Ci poleci coś i weźmiesz zależy na jakiego trafisz.
    Sprawa nie jest taka prosta, bo jeśli ma tylko działać to OK jeżeli jednak chcesz coś więcej od telewizora a teraz one mogą więcej niż parę lat temu to warto przemyśleć co się kupi, a nawet i jeżeli ma być tylko telewizorem to też, bo okaże się, że używasz TV naziemnej to z Samsungiem się wkopiesz jak nie wiem co.
    Poczytaj wcześniejsze tematy, bo już poruszały tą tematykę, jeżeli nie wystarczą wtedy napisz ankietę do postu, jest w opisie na początku tego fora, a warto się zastanowić dużo przed zakupem bo trochę chcesz wydać a nie tyle co na chleb, który jak Ci nie posmakuje następnego dnia kupisz inny ;)
  • REKLAMA
  • #3 20833349
    szpila25
    Poziom 10  
    Ocena: 35
    Chciałbym telewizor 120 Hz i minimum 65 cali do kwoty powiedzmy 4500 zł. Co do telewizji obecnie w mieszkaniu jest UPC i wiadomo Netflix itd. Co do telewizorów te cztery mnie zainteresowały dlatego prosiłbym o radę który jest godny uwagi a które jakby to napisać wprost skreślić. Jestem laikiem i zapewne w sklepie zostałby mi wciśnięty pierwszy lepszy. Chyba ,że jeszcze jest coś lepszego ?
  • REKLAMA
  • #4 20833361
    gadek80
    Poziom 31  
    Więc zapewne tak jak i ja kiedyś też nie wiesz czego możesz chcieć oczekiwać od telewizora.
    Moim zadaniem znaczące są tylko dwie marki, które faktycznie starają się o swój produkt, LG i Sony.
    LG ma genialnego pilota i wygodny system, Sony dokłada starań w systemie android i jakości systemu. Philips ma słaby obraz a Sharp to w sumie chińczyk.
    Kilka lat temu kupiłem Pasansonica ze względu na dobry obraz i takie było moje kryterium wyboru, lecz szybko się okazało, że telewizory smart już więcej oferują niż tylko wyświetlanie obrazu stąd ja zdecydowałem się na LG. Zerknij na inne tematy, tam jest dużo napisane i są też zdania innych.
  • REKLAMA
  • #5 20836152
    szpila25
    Poziom 10  
    Ocena: 35
    LG nie ma Dolby Vision chyba ,że to aż tak ważne nie jest
  • #6 20836863
    gadek80
    Poziom 31  
    LG 65NANO883PB 65" LED 4K 120Hz WebOS Dolby Vision IQ HDMI 2.1 ten ma DolbyVision
  • #7 20841327
    gaspaccio
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    gadek80 napisał:
    a Sharp to w sumie chińczyk.

Prawda, platforma chińska, ale wg standardów JPN. Oprogramowanie debugowane w Polsce i Hiszpanii. Standardy produkcyjne samych TV też polskie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru telewizora spośród modeli LG 65QNED813QA, Sharp 65FQ8EG, Samsung QE65Q77CATXXH oraz Philips 65PUS8818/12. Wskazują na znaczenie przemyślenia zakupu, zwłaszcza w kontekście funkcji smart TV oraz jakości obrazu. Podkreślają, że LG i Sony są markami, które oferują lepsze doświadczenia użytkownika, podczas gdy Sharp i Philips mogą budzić wątpliwości co do jakości. Użytkownicy zwracają uwagę na brak Dolby Vision w modelu LG, ale sugerują alternatywne modele LG z tą funkcją. Wspomniano również o obawach dotyczących marki Sharp, mimo że na papierze wypada dobrze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA