logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Amica WA1S712CLiSD - Głośniejsza praca przy wirowaniu, podejrzenie uszkodzonych łożysk

krzys315 26 Lis 2023 15:40 348 6
REKLAMA
  • #1 20834058
    krzys315
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Witam.
    Posiadam pralkę Amica WA1S712CLiSD.
    Pralka ma 2 lata i 1 miesiąc (tak gwarancja skonczyla się miesiąc temu).
    Żona zwróciła uwagę że przy wirowaniu zaczęła głośniej - inaczej pracować.
    Po szybkich oględzinach wg mnie do wymiany są łożyska ale proszę o potwierdzenie mojej tezy gdyż nigdy tego nie robiłem :)

Czy posiada ktoś dokumentację serwisową - rozpiskę częsci. Chciałbym wcześnie kupić łożyska i uszczelnienie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 20835334
    krzys315
    Poziom 10  
    >>20834191
    Czy rozmiar uszczelniacza jest ok?
    Pytam bo ciezko znaleźć jakieś info a necie znalazłem takie coś
    Tekst o rozmiarach uszczelniaczy do zestawów łożysk.
  • REKLAMA
  • #6 20835388
    mariukonie
    Poziom 31  
    Ocena: 376
    ==>Link
    Jakubserwis napisał:
    Uszczelniacz 30x58x10

Podał Ci @_Jakub rozmiar.
  • #7 20839077
    krzys315
    Poziom 10  
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, łożyska z uszczelniaczem wymienione - pralka chodzi jak nowa :) Stare uszczelnienie przepuściło i łożyska szumiały i kręciły się nierównomiernie. Montaż nowych bez problemu, jedynie nowy uszczelniacz nie chciał wejść bo był trochę większy.
    Zużyte łożysko pralki z widocznym uszkodzeniem uszczelniacza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Amica WA1S712CLiSD, która po dwóch latach użytkowania zaczęła głośniej pracować podczas wirowania. Podejrzewał uszkodzenie łożysk. W odpowiedziach potwierdzono, że problem może dotyczyć łożysk (6204, 6205) oraz uszczelniacza (30x58x10). Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące sprawdzenia luzu bębna oraz linki do dokumentacji serwisowej. Po wymianie łożysk i uszczelniacza pralka wróciła do normalnej pracy, a użytkownik zauważył, że stare uszczelnienie było uszkodzone, co powodowało hałas.
REKLAMA