Witam
Trafił na stół LG OLED55CX3LA po włączeniu słychać przekaźnik obraz mignie i telewizor się wyłącza.
Po odpięciu dolnej taśmy od MAIN zasilacz się załącza. Na T-CON poprawne napięcia termowizja wykazała nic nienormalnego. Odpięcie obu taśm od MAIN powoduje rozjaśnianie matrycy od góry do dołu po czym na ekranie skaczą cienkie linie:
Podmieniłem T-CON na inny efekt taki sam.
Jak wprowadzić T-CON w tryb testu RGBW? Wiem, że trzeba 3.3V ale niestety nie ma nigdzie pinout tych złącz:
Service manual do podobnych OLED opisują:
I zalecają wymianę płyty głównej.
Chciałbym wyeliminować matrycę. Dziękuję za pomoc.
Trafił na stół LG OLED55CX3LA po włączeniu słychać przekaźnik obraz mignie i telewizor się wyłącza.
Po odpięciu dolnej taśmy od MAIN zasilacz się załącza. Na T-CON poprawne napięcia termowizja wykazała nic nienormalnego. Odpięcie obu taśm od MAIN powoduje rozjaśnianie matrycy od góry do dołu po czym na ekranie skaczą cienkie linie:
Podmieniłem T-CON na inny efekt taki sam.
Jak wprowadzić T-CON w tryb testu RGBW? Wiem, że trzeba 3.3V ale niestety nie ma nigdzie pinout tych złącz:
Service manual do podobnych OLED opisują:
Cytat:Records. Power off by 1SEC Power off. In this case, we don’t have information where the
malfunction exactly occurred. But in in indicates that CPU had stopped and rebooted.
I zalecają wymianę płyty głównej.
Chciałbym wyeliminować matrycę. Dziękuję za pomoc.