Słyszeliście już o tym? Zaprezentowane na COP28 w Dubaju i podobno już gdzieś używane:
Nierotacyjny, elektromagnetyczny generator energii
Co myślicie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkosmaty48 napisał:Niczego nie rozumiem, bo urządzenie elektromagnetyczne tylko przekształca energię jedną w inną.
cirrostrato napisał:ropa won, paliwa kopalne won, wiatraczki, fotowoltaika won, bezrobocie światowe
kosmaty48 napisał:Technologia opiera się według jej twórców na naukowych zasadach, takich jak prawo Biota-Savarta i prawo indukcji elektromagnetycznej Faradaya. To pierwsze odnosi się do określania indukcji pola magnetycznego, której źródłem jest element przewodnika transportującego prąd elektryczny.
cirrostrato napisał:I co, ile kilowatów będziesz w tej piwniczce produkował? 5, może 10, a jutro wpadniesz na pomysł przetapiania skał za pomocą gigawatów - a takich jak ty zaraz zrobi trochę więcej, i - już to gdzieś tu pisałem - doprowadzicie w końcu do wyparowania oceanów. O to chodzi?działa w waszej piwnicy
Jack80dev napisał:Nazwa AISEG wskazuje, jakby autorzy tego czegoś chcieli być na bieżąco z nowinkami,