logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość sygnału antenowego na dwóch telewizorach?

xTrol 30 Lis 2005 19:43 1662 2
REKLAMA
  • #1 2041499
    xTrol
    Poziom 11  
    Sprawa wygląda następująco.
    Do jednego gniazdka antenowego (kablówka) podłączyłem 2 telewizory (I na 2m kablu, II na 15 m kablu), w takiej konfiguracji, na I tv obraz jest ok, na drugim pojawiają sie zakłócenia. Kiedy odłącze I TV od trójnika, to na II TV jest "dobry obraz".

Kupiłem więc coś takiego. Po podłączeniu tegu urządzenia, zakłócenia pojawiały sie na obu odbiornikach. Po reklamacji przysłano mi 2 urządzenie i taka sama sytuacja jak w pierwszym przypadku...

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2041596
    krzysiek
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    Przenioslem temat tu.
    A co odpowiedzi, wydales 25 zl "w błoto" moja rada zglos problem w BOK swojego operatora chlopaki przyjda i za pare zl problem bedziesz mial z glowy o ile nie myle sie kol kasprzyk z forum jest z Poznania.
  • #3 2042873
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 670
    Witam

Kupiłeś urządzenie, którego na pewno bym Tobie nie polecił - w jego opisie nie ma żadnych "konkretów" - na pewno wzmocnienie 32 dB jest za duże.
    Opisany przez Ciebie problem, prawdopodobnie był spowodowany małą separacją wyjść tamtego rozgałęźnika.

O ile wszystkie połączenia wykonałeś poprawnie, wtyki są dobrze założone; "zarobione" przewody to rozwiązaniem powinien być ten splitter:

http://www.tratec.pl/index2.html

lub Multiline, Telmor

Powodzenia
REKLAMA