logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmostkować automatykę bramy przemysłowej do prawidłowej pracy?

kamilgr9999 29 Gru 2023 17:35 357 2
  • #1 20881712
    kamilgr9999
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich
    Mam problem z uruchomieniem automatyki bramy przemysłowej połączyłem wszystko zgodnie ze schematem. Napęd działa lecz tylko przyciskiem otwórz i muszę otworzyć aż do końca wtedy zadziała wyłącznik krańcowy i mogę ją zamknąć ale przyciskiem otwórz.
    Dowiedziałem się od znajomego elektryka że trzeba coś zmostkować lecz nie wiem co.

Z góry dziękuję za pomoc ;) Zdjęcie przedstawia schemat połączeń elektrycznych z oznaczeniami dla automatyki bramy przemysłowej. Panel sterowania z przewodami i połączeniami do automatyki bramy przemysłowej. Panel sterowania automatyki bramy przemysłowej z widocznym okablowaniem i przyciskami. Schemat połączeń automatyki bramy przemysłowej ze szczegółowymi oznaczeniami przewodów. Schemat połączeń automatyki bramy przemysłowej z instrukcją. Instrukcja podłączeń i połączeń centrali automatyki bramy przemysłowej.
  • #2 20881781
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3584
    Zworki są wszystkie. Ale jedna bozia wie jak są podłączone przewody od napędu do centrali. Wszystkie są czarne, na dodatek nieliczne numerki które widać na przewodach nie zgadzają się z rysunkiem listwy przyłączeniowej.
    Mogłeś pomylić przewody kierunkowe od silnika, mogłeś pomylić przewody od krańcówek, mogłeś....
    Na fotka ponumeruj (choćby Paintem) przewody wychodzące z listwy napędu i wchodzące do centrali. Przydałoby się też sprawdzić czy dobrze są podłączone przyciski sterowania na pokrywie pudełka centrali.

Co się dzieje, jak naciśniesz przycisk START ale ten okrągły membranowy na obudowie samej centrali?
  • Pomocny post
    #3 20886346
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2102
    Sprawdź/zmień ustawienia działania bramy na przycisk 6-10 wg instrukcji.
REKLAMA