logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Iveco 70c170 - brak komunikacji ze sterownikiem zawieszenia Wabco

twojlakiernikmaniek 30 Gru 2023 01:10 4206 5
REKLAMA
  • #1 20882505
    twojlakiernikmaniek
    Poziom 2  

Cześć koledzy. Mam problem i potrzebuję informacji odnośnie Iveco 70c170. Przestało mi działać zawieszenie pneumatyczne Wabco. Po podłączeniu komputera brak połączenia ze sterownikiem zawieszenia, ale łączy się ze sterownikiem silnika. Sterownik zawieszenia podłączyłem do innego auta i działa ok, kompresory sprawdzone na krótko i działają. Nie wiem co jest, a nie posiadam schematu tej instalacji. Może ktoś ma taki schemat? Lub inne rady?
  • REKLAMA
  • #2 20883119
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1338
    Iveco 70c170 - brak komunikacji ze sterownikiem zawieszenia Wabco
  • REKLAMA
  • #3 20883406
    twojlakiernikmaniek
    Poziom 2  
    Dziękuje jest to bardzo pomocne
  • REKLAMA
  • #4 20883621
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1338
    Jeszcze jeden
    Schemat elektryczny systemu zawieszenia powietrznego Iveco Daily.
  • REKLAMA
  • #5 21414188
    Dinop
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    Cześć,
    Mam problem z moim daily.
    Pacjent to Iveco daily 35s17 3.0 2015r
    Problem z poziomowaniem zawieszenia tył. Błąd wskazuje na brak komunikacji że sterownikiem zawieszenia. Auto opadło, kontrolka poziomowania świeci
    Problem wystąpił w zeszłym roku w sierpniu wyczyściłem wtedy styki sterownika Wabco i pomogło. Teraz już nie pomaga. Sterownik jest suchy i czysty w środku. Gdzie szukać przyczyny. Ma ktoś może jakiś schemat magistrali can? Miałem już w tym aucie Problem z pękniętym kablem wzbudzania alternatora być może to znowu uszkodzony kabel ale nie wiem gdzie szukać.

Zbliżenie na złącze elektroniczne z kilkoma pinami.

Wyświetlacz diagnostyczny pokazujący kod usterki OOOD00B87 dla zawieszenia pneumatycznego w pojeździe Iveco Daily.
    Zdjęcie sterownika Wabco z uszkodzonym zawieszeniem .
  • #6 21419487
    Dinop
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    Problem rozwiązany przetarty był kabel zasilający sterownik. Za bezpiecznikiem f63 jest wtyczka na podłużnicy obok turbo i za nią idą kable wzdłuż ramy na tył auta. Kabel był przetarty ok 30 cm za wtyczka. Ocierał o osłonę silnika.
REKLAMA