logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarne paski na ekranie telewizora Philips - przyczyny i naprawa

Pjoter_ 04 Sty 2024 23:32 2421 7
REKLAMA
  • #1 20891957
    Pjoter_
    Poziom 3  
    Witam. Mam problem z telewizorem Philips. Na telewizorze pojawiają się czarne paski. Od prawej strony na samym dole jest mały pasek, a po lewej stronie również widać te paski, choć trochę słabiej. Jestem ciekawy, co to może być i dlaczego tak się stało. Czy da się to naprawić, najlepiej samemu? Przesyłam zdjęcia, na których widać, jak to wygląda oraz model telewizora Na ekranie telewizora widać poziome czarne paski Tabliczka znamionowa telewizora Philips model 58PUS7555/12
  • REKLAMA
  • #2 20891967
    Wojtek M
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    Uszkodzona niestety jest matryca.
  • REKLAMA
  • #3 20891970
    Pjoter_
    Poziom 3  
    Jestem ciekaw jak doszło do uszkodzenia czy stojąc na szafce jest możliwe żeby się sama uszkodziła (niestety nie mieszkam sam mam brata starszego i możliwe że to on rozwalił ale no nie jestem pewien)

Dodano po 39 [sekundy]:

A orientuje się ktoś ile będzie kosztowała naprawa?
  • REKLAMA
  • #4 20891987
    Wojtek M
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    Matryce psują się "same z siebie" i to nie jest żadna nowość! Teraz trzeba niestety zapomnieć o TV co będzie bezawaryjnie pracował np. 10 lat.
    Może było ostatnio jakieś mycie ekranu?
  • #5 20891992
    Pjoter_
    Poziom 3  

No właśnie, nic nie robiłem, tylko może trochę długo chodziłem bez przerwy, około 4/5 godzin jednego dnia, a drugiego 2/3, bo byłem chory i dużo na nim oglądałem. Potem nie korzystałem z niego około tygodnia, a dziś, gdy go włączyłem, zobaczyłem takie paski.

Dodano po 44 [sekundy]:

A ile może kosztować naprawa tego telewizora i czy się opłaca?
  • REKLAMA
  • #6 20892193
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Ocena: 249
    Trzeba pomyśleć niestety o nowym telewizorze.
  • #7 20892947
    przema1983
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Pjoter_ napisał:

No właśnie, nic nie robiłem, tylko może trochę długo chodziłem bez przerwy, około 4/5 godzin jednego dnia, a drugiego 2/3, bo byłem chory i dużo na nim oglądałem. Potem nie korzystałem z niego około tygodnia, a dziś, gdy go włączyłem, zobaczyłem takie paski.

Dodano po 44 [sekundy]:

A ile może kosztować naprawa tego telewizora i czy się opłaca?

Naprawa nie możliwa w domu, ile będzie kosztować dużo za dużo - każdy przypadek jest indywidualny, wystarczy spojrzeć jak to robią i na czym: https://www.youtube.com/watch?v=CVvMmaC2oP0
  • #8 20982344
    serwiselectrojan
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Szklo uszkodzone elektronicznie, do wymiany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Philips, na którym pojawiły się czarne paski na ekranie. Odpowiedzi wskazują, że uszkodzona jest matryca, co może być wynikiem długotrwałego użytkowania lub przypadkowego uszkodzenia. Użytkownik zastanawia się nad kosztami naprawy, które mogą być wysokie, a niektórzy sugerują rozważenie zakupu nowego telewizora, ponieważ naprawa może być nieopłacalna. Wskazano również, że naprawa nie jest możliwa w warunkach domowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA