Witam
Pralka jak w temacie nie ma w menu programów do prania opcji Twindos.
Kiedy uruchamiam konserwacje pojemników to ich "nie widzi"
W menu wybrałem rodzaj płynów a także ich dawkowanie
A tak to powinno wyglądać. Ktoś się spotkał z taką sytuacją?
To jest nowa pralka czy używana zagladales na dole może wszystko pływa było kiedyś uzywane dozowanie-działało kiedyś.Jak będzie napis wyjmij i włóż jeszcze raz pojemnik nr.1
@Telo Pralka jest używana i jestem jej właścicielem od kilku dni. Nie używałem TwinDos-a. Po otwarciu osłony od paska widać tam jakieś ślady po wycieku. Dziś ją otworzę i spróbuję posprawdzać dokładniej.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
Poprawiłem TONI_2003
Często i gęsto handlarze wyłączają TwinDos jeżeli jest podlany, żeby nie dokładać. Sam nawet im to robię, także można być przygotowanym na najgorsze 😃 Tylko, że po wypisaniu nie ma żadnej funkcji związanej z Twinem.
Myślę, że będziesz miał coś uszkodzone z gałęzi twina bo u Ciebie funkcja jest ale nie widzi boxa z płynem z tego co informujesz.
Zajrzyj do systemu dozowania, zobacz czy jest zamontowana płytka EZL166. Prawdopodobnie zalana elektronika do naprawy lub wymiany i system do czyszczenia.
Pozdrawiam kolegę wyżej.
Witam.
Sama płytka od TwinDos nie wygląda źle. Nie widać zalania. Wymieniłem na inną i funkcja pojawiła się w programach piorących. Z tym, że jeszcze ogarniam dół pralki z tego syfu i jeszcze nie sprawdziłem w 100% poprawności działania systemu.
Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki.
✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Miele WCR 870, która nie wyświetla opcji TwinDos w menu programów prania oraz nie rozpoznaje pojemników z płynem. Po sprawdzeniu, okazało się, że pralka była używana i mogła być zalana, co mogło spowodować wyłączenie funkcji TwinDos przez handlarzy. Użytkownik wymienił płytkę EZL166, co przywróciło funkcję, ale nadal sprawdza poprawność działania systemu. Wskazówki dotyczące problemu obejmują kontakt z infolinią Miele oraz sprawdzenie systemu dozowania. Wygenerowane przez model językowy.