logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miele WCR 870 brak opcji TwinDos w menu pralki i co robić?

roy_ 07 Sty 2024 17:44 1233 8
REKLAMA
  • #1 20896524
    roy_
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam
    Pralka jak w temacie nie ma w menu programów do prania opcji Twindos.
    Kiedy uruchamiam konserwacje pojemników to ich "nie widzi"
    W menu wybrałem rodzaj płynów a także ich dawkowanie
    Wyświetlacz pralki pokazujący szczegóły programu prania bawełny. Ekran pralki z komunikatem o konieczności zastosowania TwinDos Care w komorze 1. Wyświetlacz pralki pokazujący brak opcji TwinDos i brak pojemników.
    A tak to powinno wyglądać. Ktoś się spotkał z taką sytuacją?
  • REKLAMA
  • #2 20896903
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1579
    Zadzwonić na infolinię Miele, przyjedzie technik, wystawi odpowiedni rachunek i naprawi ^^

Jaki jest sens kupowania Bentley i naprawiania go u majstra w garażu? Nigdy tego nie rozumiem ...

Ps. @abuhamza Czyżby zalany został czujnik od Twina i umarł modułu od AutoDose?
  • REKLAMA
  • #3 20897404
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2293
    To jest nowa pralka czy używana zagladales na dole może wszystko pływa było kiedyś uzywane dozowanie-działało kiedyś.Jak będzie napis wyjmij i włóż jeszcze raz pojemnik nr.1
  • REKLAMA
  • #4 20897536
    roy_
    Poziom 16  
    @Telo
    Pralka jest używana i jestem jej właścicielem od kilku dni. Nie używałem TwinDos-a. Po otwarciu osłony od paska widać tam jakieś ślady po wycieku. Dziś ją otworzę i spróbuję posprawdzać dokładniej.
    Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
    Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 20897699
    abuhamza
    Specjalista AGD
    Ocena: 1020
    Często i gęsto handlarze wyłączają TwinDos jeżeli jest podlany, żeby nie dokładać. Sam nawet im to robię, także można być przygotowanym na najgorsze 😃 Tylko, że po wypisaniu nie ma żadnej funkcji związanej z Twinem.
    Myślę, że będziesz miał coś uszkodzone z gałęzi twina bo u Ciebie funkcja jest ale nie widzi boxa z płynem z tego co informujesz.
  • #6 20897913
    Telo
    Serwisant RTV
    Zajrzyj do systemu dozowania, zobacz czy jest zamontowana płytka EZL166. Prawdopodobnie zalana elektronika do naprawy lub wymiany i system do czyszczenia.
    Pozdrawiam kolegę wyżej.
  • #7 20898884
    roy_
    Poziom 16  
    Witam.
    Sama płytka od TwinDos nie wygląda źle. Nie widać zalania. Wymieniłem na inną i funkcja pojawiła się w programach piorących. Z tym, że jeszcze ogarniam dół pralki z tego syfu i jeszcze nie sprawdziłem w 100% poprawności działania systemu.
    Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki.
  • #8 20899736
    Telo
    Serwisant RTV
    Czyli był wyciek ta druga płytka ELZ166 jest nowa skąd pochodzi?
  • #9 20902521
    roy_
    Poziom 16  
    Tak z pralki mojego kolegi :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Miele WCR 870, która nie wyświetla opcji TwinDos w menu programów prania oraz nie rozpoznaje pojemników z płynem. Po sprawdzeniu, okazało się, że pralka była używana i mogła być zalana, co mogło spowodować wyłączenie funkcji TwinDos przez handlarzy. Użytkownik wymienił płytkę EZL166, co przywróciło funkcję, ale nadal sprawdza poprawność działania systemu. Wskazówki dotyczące problemu obejmują kontakt z infolinią Miele oraz sprawdzenie systemu dozowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA