logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Naprawa tunera vu+solo4k - brak sygnału sat, uszkodzony układ

beny98 10 Sty 2024 17:52 633 6
REKLAMA
  • #1 20902108
    beny98
    Poziom 11  
    Tuner działa (dvbt2,iptv itp ale brak sygnału sat . Spalona cześć, układ ze zdjęcia. Prawdopodobnie po kapnięciu wodą przy wycieraniu kurzu . Jest szansa gdzieś to naprawić? Ma ktoś może schemat co to za układ
    Załączniki:
    • Naprawa tunera vu+solo4k - brak sygnału sat, uszkodzony układ 20240110_175809.jpg (3.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Naprawa tunera vu+solo4k - brak sygnału sat, uszkodzony układ 20240110_164939.jpg (1.96 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20902288
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 223
    Przetwornica do głowic, wylutuj zwłoki z PCB, pod elektrolity podłącz zasilacz z ograniczeniem prądowym, jak ruszy to będzie to pewnie ten scalak co inot pokazał, jak umiesz więcej to sobie dorobisz coś o odpowiedniej wydajności prądowej.
  • REKLAMA
  • #4 20903471
    beny98
    Poziom 11  
    Ja raczej się na tym nie znam ,może Pan wie gdzie można to naprawić, kto się tego podejmię. Cześć bym zamówił na aliexpres ten układ. Konwenter tez nie działa sprawdzałem na innym tunerze pewnie też się spalił .
  • REKLAMA
  • #5 20907865
    inot
    Poziom 38  
    Ocena: 819
    beny98 napisał:
    Gdzie można to naprawić?

Jak można cokolwiek podpowiedzieć, jak nie wiadomo w jakiej okolicy.
  • #6 20908200
    beny98
    Poziom 11  
    To nie ma znaczenia gdzie, bo wysłałbym do naprawy, jak daleko. (Krosno, woj. podkarpackie)
  • #7 21142652
    detomis36
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Mam podobny problem. Po burzy glowica nie dziala transporder tvp1 canal plus itp. Tvp2 dziala wiekszosc dziala...Mam solo4k dolozylem dodatkowa glowie t odbiera normalnie.Chce sprobowac z tym ukladem. Chcę kupić taki uklad na aliexpres są takowe ale moje ma oznaczenie na dole mys502 a te które sprzedają mys553 lub mys929
    LBH26L czy to jest jakaś roznica?Co oznacza Mys Chyba że jest jakiś serwis vu+ bo szukam 8 NIKT tego nie naprawia...
    Proszę o informację dziekuje

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z tunerem VU+ Solo4K, który działa w trybie DVB-T2 i IPTV, ale nie odbiera sygnału satelitarnego. Przyczyną może być uszkodzenie układu spowodowane zalaniem wodą. W dyskusji zasugerowano, że uszkodzony komponent to scalak LNBH26L, który występuje w wielu modelach VU+. Użytkownik rozważa zakup nowego układu na Aliexpress oraz poszukuje serwisu, który mógłby podjąć się naprawy. Inny uczestnik forum podzielił się doświadczeniem z podobnym problemem, wskazując na różnice w oznaczeniach scalaków, co może wpływać na ich kompatybilność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA