Tuner działa (dvbt2,iptv itp ale brak sygnału sat . Spalona cześć, układ ze zdjęcia. Prawdopodobnie po kapnięciu wodą przy wycieraniu kurzu . Jest szansa gdzieś to naprawić? Ma ktoś może schemat co to za układ
Załączniki:
20240110_175809.jpg(3.02 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
20240110_164939.jpg(1.96 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Przetwornica do głowic, wylutuj zwłoki z PCB, pod elektrolity podłącz zasilacz z ograniczeniem prądowym, jak ruszy to będzie to pewnie ten scalak co inot pokazał, jak umiesz więcej to sobie dorobisz coś o odpowiedniej wydajności prądowej.
Ja raczej się na tym nie znam ,może Pan wie gdzie można to naprawić, kto się tego podejmię. Cześć bym zamówił na aliexpres ten układ. Konwenter tez nie działa sprawdzałem na innym tunerze pewnie też się spalił .
Witam. Mam podobny problem. Po burzy glowica nie dziala transporder tvp1 canal plus itp. Tvp2 dziala wiekszosc dziala...Mam solo4k dolozylem dodatkowa glowie t odbiera normalnie.Chce sprobowac z tym ukladem. Chcę kupić taki uklad na aliexpres są takowe ale moje ma oznaczenie na dole mys502 a te które sprzedają mys553 lub mys929
LBH26L czy to jest jakaś roznica?Co oznacza Mys Chyba że jest jakiś serwis vu+ bo szukam 8 NIKT tego nie naprawia...
Proszę o informację dziekuje
Użytkownik zgłasza problem z tunerem VU+ Solo4K, który działa w trybie DVB-T2 i IPTV, ale nie odbiera sygnału satelitarnego. Przyczyną może być uszkodzenie układu spowodowane zalaniem wodą. W dyskusji zasugerowano, że uszkodzony komponent to scalak LNBH26L, który występuje w wielu modelach VU+. Użytkownik rozważa zakup nowego układu na Aliexpress oraz poszukuje serwisu, który mógłby podjąć się naprawy. Inny uczestnik forum podzielił się doświadczeniem z podobnym problemem, wskazując na różnice w oznaczeniach scalaków, co może wpływać na ich kompatybilność. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.