logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

przecinanie rękaw folii drutem oporowym ( jak w zgrzewarce)

Bartek zielu 01 Gru 2005 20:42 2365 4
REKLAMA
  • #1 2044901
    Bartek zielu
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    cześć mam pytanko. Konstułuje urządzenie gdzie potrzebuję przecinać rękaw foliowy. Nie wiem jak to zrealizować . W sposób mechaniczny (cięci klasycznymi nożami ) czy może drutem oporowym. Słyszałem że jet to możliwe coś na zasadzie zgrzewarki. Siły są duzo mniejsz niż przy nożach ale dochodzi cały osprzęt . Cięcie jest na zasadzie jakiegos drutu oporowego który posiada wysoka tem. w czasie pracy. Nie mam żadnych schematów czegoś takiego proszę o jakieolwiek informacje z tego zakresu cokolwiek jest dla mnie cenne.
    Z góry dziekuję.
    Bartekaudi(_at_)op.pl
    GG 5968011
  • REKLAMA
  • #2 2044933
    tompy
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam
    U mnie w zakładzie chodzą zwykłe lutownice grzałkowe zasilone przez ściemniacz oświetleniowy. Zostały tylko wymienione groty na aluminiowe w odpowiednim kształcie. Układ rozcina rękaw z tkaniny polipropylenowej w sposób ciągły (wzdłuż) i zatapia brzegi.
  • REKLAMA
  • #3 2045006
    Bartek zielu
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    to znaczy jaki jest układ. proszę o podanie jak to można zrobić jakie grzałki jaki ściemniacz cokolwiek więce. proszę o konkrety np. weż taką grzałkę i tki ściemniacz i tak podłącz.
    Proszę
  • REKLAMA
  • #4 2045120
    tompy
    Poziom 15  
    Nie pamiętam dokładnie oznaczeń. Zwykły ściemniacz do żyrandola do montażu w puszce zakupiony w sklepie elektrycznym (taki z pokrętłem do regulacji, o mocy wiekszej niż przewidywana lutownica ) , do tego podłaczona lutownica 200 W ( w miejsce żarówki ). Moc lutownicy musisz dostosować do grubości folii i szybkości cięcia - nie znam warunków pracy układu u Ciebie.
    Podłączenie: przewód fazowy do ściemniacza , ze ściemniacza przewód do lutownicy a z lutownicy do przewodu zerowego.
    Jutro jak nie zapomnę to sprawdzę typ ściemniacza.
  • #5 2046273
    tompy
    Poziom 15  
    Ściemniacz to : SMP-2H firmy Elda ale może być dowolny byle o odpowiedniej mocy.
REKLAMA