logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Surpresso S75 – błąd ADD WATER mimo pełnego zbiornika

remii-drombo 18 Sty 2024 08:42 477 6
REKLAMA
  • #1 20915453
    remii-drombo
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mój ekspres Siemens Surpresso S75 wyświetla komunikat ADD WATER, choć zbiornik na wodę jest pełen. Miał ktoś podobny problem? Jak go rozwiązać? W North znalazłem czujnik poziomu wody i go zamówię, ale może jeszcze jakieś części zamówić, bo nie wiem, czy to na pewno czujnik.
  • REKLAMA
  • #2 20916257
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1793
    1. Uszkodzony magnez w zborniku na wode
    2.Uszkodzony sensor pozycja 0503
    3.Uszkodzony przeplywomierz pozycja 0601
    Załączniki:
    • 1.pdf (331.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 20916286
    remii-drombo
    Poziom 9  
    Dziękuję za odpowiedź. Zamówiłem czujnik, przepływomierz oraz komplet uszczelek do zaparzacza. Wymienię części i zrobię gruntowne czyszczenie. Mam nadzieję że pomoże. Chyba przechwalilem ekspres bo ostatnio ojciec wymieniał już 2 ekspres w tym czasie co ja użytkuje tego i się pochwaliłem że zrobiłem już ponad 10 tyś kaw i działa jak należy i dwa dni później awaria. To jest chyba tzw. złośliwość rzeczy martwych 😉
  • REKLAMA
  • #4 21320588
    duniecg
    Poziom 2  
    @remii-drombo mam taki sam problem. Jest szansa, żebyś mi podesłał linki lub skąd zamawiałeś te części do ekspresu? Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 21320599
    remii-drombo
    Poziom 9  
    Części zamawiałem w North ale ich nie użyłem ponieważ okazało się że zawiesił się magnesik który jest zainstalowany w zbiorniku na wodę. Jak wyciągniesz zbiornik to w dolnym narożniku jest magnes. U mnie zaszedł kamieniem i się zawiesił. Zbiornik znalazłem odkamieniaczem i zostawiłem na godzinę i puściło. Od tamtej pory nie mam problemów z ekspresem.
  • #6 21320608
    duniecg
    Poziom 2  
    Dzieki

Mógłbyś napisac co to ten NORTH bo nie kojarze chyba ze mialbys linka lub adres ....
    Zaraz zaleje zbiornik nie sie odkamieni...

Dziekuje
  • #7 21320658
    remii-drombo
    Poziom 9  
    North.pl ;-) później weź tym zbiorniczkiem pomachaj w górę i w dół, żeby ten magnesik luźno latał.

Podsumowanie tematu

✨ Ekspres do kawy Siemens Surpresso S75 wyświetla błąd "ADD WATER" mimo pełnego zbiornika na wodę. Możliwe przyczyny to uszkodzony magnes w zbiorniku, uszkodzony czujnik poziomu wody (pozycja 0503) lub uszkodzony przepływomierz (pozycja 0601). Zamówiono części w sklepie North.pl: czujnik, przepływomierz oraz uszczelki. Ostatecznie problem okazał się zawieszonym magnesem w dolnym narożniku zbiornika, który zablokował się wskutek osadów kamienia. Po odkamienieniu zbiornika i zapewnieniu swobodnego ruchu magnesu problem został rozwiązany bez konieczności wymiany części. Zalecane jest dokładne czyszczenie i kontrola magnesu w zbiorniku.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA